Το πρώτο «πλήγμα» για την ΑΕΚ είναι γεγονός, αλλά...

Το πρώτο «πλήγμα» για την ΑΕΚ είναι γεγονός, αλλά...

Η πρώτη απώλεια για την ΑΕΚ είναι γεγονός. Το συμβόλαιο του Νόρντιν Άμραμπατ ολοκληρώνεται και δεν πρόκειται να ανανεωθεί, διότι οικογενειακοί λόγοι υποχρεώνουν τον Μαροκινό άσο να επιστρέψει στη γενέτειρά του, την Ολλανδία.

Ο Άμραμπατ θα ήθελε να παραμείνει στην Ένωση για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη, κυνηγώντας μάλιστα την πιθανότητα να παίξει με τα κιτρινόμαυρα στους ομίλους του Champions League, ωστόσο το προσωπικό θέμα που αντιμετωπίζει δεν του επιτρέπει να παραμείνει άλλο στην Αθήνα.

Παρότι μιλάμε για έναν 36χρονο ποδοσφαιριστή, ο Ματίας Αλμέιδα θα υπέγραφε την παραμονή του και με τα δύο χέρια, για ακόμη μία σεζόν. Και αυτό διότι ο Αμπραματ απέδειξε φέτος ότι βρίσκεται σε άριστη φυσική κατάσταση και μπορεί να σταθεί άνετα στο ελληνικό πρωτάθλημα, παρά την προχωρημένη ποδοσφαιρική του ηλικία.

Έκλεισε άλλωστε τη σεζόν με 31 συμμετοχές στη Superleague, έχοντας 8 γκολ και 4 ασίστ. Ήταν λοιπόν από τα ενεργά μέλη του ροτέισον, έχοντας βασικό ρόλο στα πλάνα του Αργεντινού τεχνικού της Ένωσης.

Άλλωστε, ο Άμραμπατ πρόσφερε διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι της ΑΕΚ από τους υπόλοιπους εξτρέμ του ρόστερ. Σε σύγκριση για παράδειγμα με τους πιο ευέλικτους και αέρινους Ελίασον, Γκατσίνοβιτς και Φερνάντες, ο Μαροκινός είναι ένας πολύ πιο δυναμικός και δυνατός παίκτης. Με το εκτόπισμα του και τα γερά του πατήματα, προκαλούσε ουκ ολίγους πονοκέφαλους στα αντίπαλα μπακ.

Φυσικά, πέρα από τους τρεις προαναφερθέντες, εξτρέμ μπορεί να παίξει και ο Τσούμπερ, επομένως η ΑΕΚ έχει τουλάχιστον τέσσερις λύσεις πρώτης γραμμής για τα άκρα της επίθεσής της και παραμένει πανίσχυρη στη συγκεκριμένες θέσεις. Παρόλα αυτά, είναι δεδομένο πως οι νταμπλούχοι Ελλάδος θα ψάξουν για έναν αντικαταστάτη του Αμπραματ, κατά προτίμηση με χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του 36χρονου εξτρέμ, αλλά σε πολύ καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι η ΑΕΚ την ερχόμενη σεζόν θα έχει σαφώς πιο επιβαρυμένο καλεντάρι, αφού είναι εξασφαλισμένη η παρουσία της σε ευρωπαϊκό όμιλο. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, θα δώσει πολύ περισσότερα ματς, άρα δεν πρόκειται να περισσέψει κανένας κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Σε πρώτη φάση, ακούγεται ως πιθανός… διάδοχος ο Χουάν Ιτούρμπε, ο οποίος μετά από δύο χρόνια στον Άρη έμεινε ελεύθερος και αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο Παραγουανός είναι θετικός στο ενδεχόμενο να κατέβει στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ και η περίπτωσή του θεωρείται αρκετά εύκολη για την Ένωση, ωστόσο ο Αλμέιδα προς το παρόν δεν έχει ανάψει το “πράσινο” φως.

Στην ΑΕΚ δεν πρόκειται να κάνουν βιαστικές κινήσεις. Θέλουν να εξετάσουν προσεκτικά τα δεδομένα της αγοράς και να αποκτήσουν έναν παίκτη που αφενός θα βελτιώσει κι άλλο τον εσωτερικό ανταγωνισμό στους εξτρέμ, αφετέρου δεν θα έχει πρόβλημα να έρχεται από τον πάγκο ως game changer.

Εξάλλου, δεν είναι κρυφό πως μετά το ιστορικό νταμπλ, στον οργανισμό επικρατεί ενθουσιασμός και δεν αποκλείεται η διοίκηση να προχωρήσει και σε ορισμένες οικονομικές υπερβάσεις για να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο το έμψυχο δυναμικό. Το θετικό είναι πως παρά την απώλεια ενός χρήσιμου αν μη τι άλλου εργαλείου, το ρόστερ παραμένει γεμάτο και ως εκ τούτου στην ΑΕΚ δεν υπάρχει καμία πρεμούρα.

Ούτως ή άλλως, στην Ένωση εμπιστεύονται απόλυτα το μάτι του Αλμέιδα και θα κινηθούν μόνο για την απόκτηση παικτών, που θα έχουν τη συγκατάθεση του Αργεντινού τεχνικού.

EASY MEDIANETWORK
Close