Το έχει τσεκάρει ήδη ο Ολυμπιακός: «Παγίδα» Μάικ Τζέιμς στο Final 4

Το έχει τσεκάρει ήδη ο Ολυμπιακός: «Παγίδα» Μάικ Τζέιμς στο Final 4

Μία ημέρα έμεινε πριν το μεγάλο ραντεβού του Ολυμπιακού με τη Μονακό στο Κάουνας. Οι ερυθρόλευκοι θα διεκδικήσουν την ένατη πρόκρισή τους σε τελικό της Euroleague απέναντι στην πρωτάρα Μονακό, η οποία μόλις στη δεύτερη παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης κατάφερε να φτάσει σε Final 4.

Ο Ολυμπιακός έχει στο παρελθόν ρεκόρ 8-3 σε ημιτελικούς και δικαιωματικά θεωρείται το φαβορί στο 1,40, καθώς ως οργανισμός είναι πολύ πιο έμπειρος σε αυτό το επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρυσι έχασε για ένα σουτ την πρόκριση στον τελικό, χάνοντας από την Εφές στον ημιτελικό με το dagger του Μίτσιτς.

Η Μονακό πάντως, αν και πρωτόπειρη σε Final 4, δεν είναι καθόλου αμελητέα ποσότητα. Το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς είναι η μοναδική ομάδα φέτος που κέρδισε δύο φορές τους Πειραιώτες στην κανονική περίοδο, ενώ υπενθυμίζεται ότι στα περσινά playoffs, οι Μονεγάσκοι πήγαν τη σειρά στο όριο, πριν τελικά χάσουν στο πέμπτο παιχνίδι με 94-88.

Προφανώς, το πρώτο βιολί της Μονακό δεν είναι άλλος από τον Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός άσος, που έχει φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Παναθηναϊκού και γνωρίζει πολύ καλά την ατμόσφαιρα των αγώνων με τον Ολυμπιακό, είναι ο μοναδικός παίκτης στο ρόστερ των Μονεγάσκων που έχει συμμετάσχει ξανά σε Final Four. Το είχε πράξει με την Κάχα Λαμποράλ το 2016 και τώρα επιστρέφει στην κεντρική σκηνή για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια!

Το μεγάλο ραντεβού του Κάουνας λοιπόν, είναι μία στιγμή ορόσημο στην μπασκετική διαδρομή του Τζέιμς, καθώς θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν είναι απλά ένας γκαρντ με έφεση στο σκοράρισμα, αλλά ένας πραγματικός ηγέτης.

Φυσικά, στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πολύ καλά τα θετικά και τα αρνητικά του Τζέιμς, ο οποίος στην καλή του ημέρα μπορεί να κερδίσει μόνος του ένα παιχνίδι και στην κακή του μπορεί να παρασύρει στην καταστροφή ολόκληρη την ομάδα του.

Βέβαια, στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο νιώθουν φέτος αυτοπεποίθηση και θεωρούν ότι δεν μπορεί να τους κερδίσει ένας παίκτης. Μένει λοιπόν να φανεί αν ο Ολυμπιακός θα επικεντρωθεί τακτικά στο να σταματήσει τον Τζέιμς ή θα προτιμήσει να ανακόψει όλους τους υπόλοιπους, στη λογική ότι στο σύγχρονο μπάσκετ πολύ δύσκολα μπορεί να επιβιώσει μία ομάδα με one man show.

Σε κάθε περίπτωση, ο 33χρονος Αμερικανός είναι η υπ’ αριθμόν ένα απειλή για την άμυνα του Ολυμπιακού. Στα playoffs με τη Μακάμπι είχε 16,2 πόντους κατά μέσο όρο, σκοράροντας δύο φορές από 21. Επίσης, στα δύο φετινά παιχνίδια της regular season με τον Ολυμπιακό, σκόραρε 20 στο Γκαστόν Μεντεσάν και 19 στο ΣΕΦ.

Εξαιρετικός ήταν ασφαλώς και στην περσινή προημιτελική σειρά κόντρα στους ερυθρόλευκους, έχοντας 17,6 πόντους κατά μέσο όρο. Μάλιστα στο Game 2 και στο Game 5, που διεξήχθησαν στο ΣΕΦ είχε πετύχει 23 και 24 αντίστοιχα!

Το ενδεχόμενο ο Τζέιμς να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ του ημιτελικού, ανεξαρτήτως νικητή, προσφέρεται στο 3,55, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το 5,00 του Τζέιμς για πρώτος σκόρερ σε ολόκληρο το Final Four, δεδομένου πως για τον ίδιο το Final 4 του Κάουνας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του.

EASY MEDIANETWORK
Close