Το 3,75 της Ευρωλίγκα που βγάζει μάτι

Το 3,75 της Ευρωλίγκα που βγάζει μάτι

Ρεάλ, Ζενίτ, Βαλένθια και Μπασκόνια είναι οι ομάδες που διεκδίκησαν πέρσι πάνω στο νήμα τις δύο τελευταίες θέσεις των πλέι-οφ στην Ευρωλίγκα, με τις δύο πρώτες να παίρνουν τελικά το εισιτήριο.

Και στη φετινή σεζόν η μάχη για την οχτάδα αναμένεται να εξελιχθεί πάνω σε πολύ λεπτές ισορροπίες. Πολλές είναι οι καλές ομάδες και αν εξαιρέσουμε το Big-4 (ΤΣΣΚΑ, Εφές, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ) και το σπουδαίο ξανά σε ρόστερ Μιλάνο, ψάχνουμε θεωρητικά τις άλλες τρεις που θα μπουν στα πλέι-οφ.

Κατά τη γνώμη μας οι δύο θα είναι οι Φενερμπαχτσέ και Ολυμπιακός, που έχουν φτιάξει εξαιρετικά ρόστερ και ως οργανισμοί διαθέτουν το know how. Με βάση τα τωρινά δεδομένα, οι άλλες τρεις βασικές υποψήφιες μοιάζουν να είναι οι Ζενίτ, Μπάγερν και Μακάμπι.

Η Ζενίτ έχασε τον καταλύτη Κέβιν Πάνγκος, πήρε όμως τον Τζόρνταν Λόιντ και τον εξαιρετικό ψηλό Μίκι Τζόρνταν και η παρουσία του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο μοιάζει εγγύηση για να είναι τουλάχιστον ανταγωνιστική. Ξεκίνησε με 2/2 βγάζοντας διπλά στις έδρες των Ούνικς Καζάν και Ζαλγκίρις, ωστόσο η επόμενη τετράδα αγώνων θα είναι αυτή που θα δείξει πόσα απίδια βάζει ο σάκος. Θα παίξει σε αυτά εκτός με ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και εντός με Μπάγερν, Ρεάλ.

Η Μπάγερν ηττήθηκε από Μακάμπι και Μπαρτσελόνα, είχε όμως πολλές απουσίες σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές και μάλιστα στο Ισραήλ έφτασε μια ανάσα από το διπλό χωρίς έξι παίκτες. Έχει και φέτος καλό ρόστερ και πάνω απ’ όλα έναν από τους κορυφαίους προπονητές στην Ευρώπη, τον Αντρέα Τρινκιέρι, που πέρσι έφτασε τους Βαυαρούς στο κατώφλι του Final Four. Σε ότι αφορά τη Μακάμπι, ήταν άκρως προβληματική στα δύο πρώτα παιχνίδια, αλλά με το ρόστερ, την έδρα, τη φανέλα και τη δυναμική που διαθέτει, μόνο έκπληξη δεν θα είναι αν πραγματοποιήσει πορεία οχτάδας.

Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι ποτέ δεν πρέπει να υποτιμούμε την Μπασκόνια. Από την άλλη δύσκολα θα βάζαμε στις υποψήφιες τη φετινή Ζαλγκίρις, πιο πιθανό μας φαίνεται να χτυπήσει την «πόρτα» των πλέι-οφ η Βιλερμπάν.

Και φτάνουμε στο προκείμενο. Την πρόκριση της Μακάμπι στα πλέι-οφ τη βρίσκουμε στη Novibet στο 4,00, της Μπάγερν στο 7,00 (!) και της Ζενίτ μόλις στο 1,25. Ποιο είναι το value εδώ; Και τα δύο πρώτα, ακόμα καλύτερο όμως φαίνεται το 3,75 για να μείνει εκτός νυμφώνος η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης. Υπό την έννοια ότι έστω και μία από τις δύο προαναφερόμενες να τερματίσει ψηλότερα, είναι πολύ πιθανό να την αφήσει εκτός πλέι-οφ.

ΟΚ., είπαμε καλή η ομάδα του Πασκουάλ, αλλά όχι να φτάνουμε στο σημείο να έχει σχεδόν εξαπλάσια απόδοση το πλασάρισμα της Μακάμπι στην πρώτη οχτάδα.

EASY MEDIANETWORK
Close