Το 2,35 μας κλείνει το μάτι: Ώρα Ντέλια στον σημερινό τελικό

Το 2,35 μας κλείνει το μάτι: Ώρα Ντέλια στον σημερινό τελικό

Η σεζόν ολοκληρώνεται και τυπικά απόψε με τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Novibet. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Πανθεσσαλικό με στόχο η μεν Ένωση το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της, ο δε Δικέφαλος του Βορρά το πέμπτο τίτλο την τελευταία επταετία, στον δεύτερο τη τάξει θεσμό!

Για τον ΠΑΟΚ η κατάκτηση του κυπέλλου, θα δώσει θετικό πρόσημο σε μία σεζόν όπου τερμάτισε 4ος στο πρωτάθλημα, δηλαδή στη χειρότερή του θέση εδώ και επτά χρόνια. Κυρίως όμως, θα του προσφέρει τη δυνατότητα να συμμετέχει στα προκριματικά του Γιουροπα Λιγκ και όχι σε αυτά του Κόνφερενς Λιγκ. Εν ολίγοις θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητές του να παίξει την ερχόμενη σεζόν σε ευρωπαϊκό όμιλο.

Ανεξάρτητα πάντως με το τι θα συμβεί απόψε στο Βόλο, ο ΠΑΟΚ φέτος πήρε τη στρατηγική απόφαση να αναδείξει και να στηριχθεί σε παιδιά από τις ακαδημίες του, χτίζοντας ουσιαστικά τον κορμό του μέλλοντος.

Τέτοιες αποφάσεις δεν είναι απλές και δύσκολα συνδυάζονται άμεσα με πρωτιές και τίτλους. Ο οργανισμός ΠΑΟΚ ωστόσο δείχνει αποφασισμένος να θυσιάσει ορισμένες εφήμερες επιτυχίες, προκειμένου να δημιουργήσει μία ομάδα με προστιθέμενη αξία, η οποία θα έχει στέρεες βάσεις και πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια στον εγχώριο ανταγωνισμό με σημαιοφόρους γηγενείς ποδοσφαιριστές, που ξεπήδησαν από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Φυσικά, κάτι τέτοιο είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα και σίγουρα έξω από την κουλτούρα του Έλληνα οπαδού. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο προσπαθεί να λειτουργήσει στα πρότυπα ευρωπαϊκών κλαμπ και ουσιαστικά να φέρει επανάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της λογικής είναι ασφαλώς ο Γιάννης Κωνσταντέλιας. Ένα 20χρονο παιδί, που μέχρι πέρυσι ήταν δανεικό στην Εουπεν και φέτος εξελίχθηκε σε παίκτη κλειδί για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Από τα τέλη Οκτωβρίου και μετά πήρε τη φανέλα του βασικού σπίτι του και το πρώτο διάστημα έκανε όλη την Ελλάδα να τρίβει τα μάτια της, αφού κακά τα ψέματα η χώρα μας δεν έχει την τύχη να βγάζει συχνά μεσοεπιθετικούς με το ταλέντου του Κωνσταντέλια.

Εν συνεχεία άρχισε μία απολύτως φυσιολογική πτώση στην απόδοσή του, δεδομένου ότι μιλάμε για έναν άγουρο σωματικά παίκτη, που πρώτη φορά δοκιμάζεται σε αυτό το επίπεδο, παίρνοντας απανωτά δύσκολα παιχνίδια. Ωστόσο, ο Λουτσέσκου ξέρει ότι η φετινή σεζόν είναι ουσιαστικά μία χρονιά εκμάθησης εν όψει της εκτόξευσης που αναμένεται του χρόνου.

Ο Ντέλιας έχει τα φόντα να εξελιχθεί στον φυσικό ηγέτη του ΠΑΟΚ και ο Δικέφαλος του Βορρά έχει ορθά αποφασίσει να επενδύσει πάνω του, αναλαμβάνοντας το πρόσκαιρο αγωνιστικό κόστος.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ θα κατέβει απόψε στο κύπελλο για να χάσει, έστω κι αν οι μπουκ θεωρούν καθαρό φαβορί την ΑΕΚ. Άλλωστε, ο Κωνσταντέλιας έχει αποδείξει ότι αρκεί μία ενέργειά του για να αλλάξει εντελώς τη μοίρα ενός αγώνα. Στον πρώτο τελικό λοιπόν της καριέρας του, θα ήταν πράγματι ιδανικό να καταφέρει να αφήσει το αποτύπωμά του, προκειμένου να νιώσει ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο του.

Φέτος, ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ έχει σημειώσει τρία γκολ και έχει δώσει έξι ασίστ σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Το ενδεχόμενο να σκοράρει στον τελικό το βρίσκουμε σε απόδοση 9,00 (!), ενώ το σενάριο να δώσει μία τελική πάσα για γκολ στο 4,75.

Στοιχηματικά, μεγαλύτερη πιθανότητα επαλήθευσης έχει το ενδεχόμενο ο Κωνσταντέλιας να βρει τουλάχιστον μία τελική στο στόχο, επίσης σε εξαιρετική απόδοση, στο 2,35. Ο νεαρός άσος έκανε φέτος 38 τελικές προσπάθειες στη Superleague και στην κανονική περίοδο είχε τις περισσότερες για τον ΠΑΟΚ, μετά τους Νέλσον Ολιβέιρα και Κάλεντ Νάρεϊ, δύο παίκτες δηλαδή που δεν θα είναι διαθέσιμοι στον τελικό.

EASY MEDIANETWORK
Close