Στο ντέρμπι με τον Βεζένκοφ για το 2,15

Στο ντέρμπι με τον Βεζένκοφ για το 2,15

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται ξανά σε επίπεδο Basket League. Το παιχνίδι είναι σημαντικό όσον αφορά στην πρωτιά της κανονικής περιόδου. Υπενθυμίζεται ότι ο Παναθηναϊκός κουβαλάει ήδη μία ήττα από τον Αρη, άρα αν ηττηθεί και στο ΣΕΦ, δύσκολα οι «ερυθρόλευκοι» θα χάσουν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Ο Ολυμπιακός προφανώς είναι το απόλυτο φαβορί της αναμέτρησης. Είναι πιο ποιοτική ομάδα, παίζει στην έδρα του, την οποία έχει μετατρέψει σε κάστρο με 7/7 νίκες στη Euroleague και γενικά παίζει καλύτερο και κυρίως πιο ορθολογικό μπάσκετ από τους «πράσινους».

Η αλήθεια είναι πως θα προξενήσει μεγάλη έκπληξη αν καταφέρει ο Παναθηναϊκός τη δεδομένη χρονική στιγμή να βγάλει διπλό στο ΣΕΦ, παρόλα αυτά είναι αλήθεια πως αυτά τα ντέρμπι έχουν τη δική τους ψυχολογία. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη προέρχεται από μία ανταγωνιστική εμφάνιση στο Μόναχο με την Μπάγερν, αποδεικνύοντας ότι έχει περιθώρια βελτίωσης και μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο.

Καλό θα είναι λοιπόν να μην μπλέξουμε με το βασικό χάντικαπ των 8,5 πόντων, διότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Ολυμπιακός θα κάνει περίπατο όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Πολλές φορές άλλωστε το γεμάτο ΣΕΦ αποδεικνύεται περισσότερο μοχλός πίεσης στους παίκτες των «ερυθρόλευκων» και όχι πηγή ώθησης, ειδικά μάλιστα όταν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα επιβάλλει μία εμφατική νίκη κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο.

Η λογική λέει βέβαια, ότι στο φινάλε, εύκολα ή δύσκολα, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα θα επικρατήσει επομένως θα πρέπει να ψάξουμε τρόπο να… αβγατίσουμε αυτό το 1,25 του άσου.

Πιο ασφαλής επιλογή μοιάζει ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο 26χρονος πάουερ-φόργουορντ πέρασε ένα διάστημα ντεφορμαρίσματος με μέτρια ματς κόντρα σε ΤΣΣΚΑ, Αλμπα, Φενέρ και Ζενίτ, ωστόσο στα τελευταία δύο παιχνίδια με Εφές και Μακάμπι επέστρεψε στα γνωστά του στάνταρ.

Με την Εφές είχε 17 πόντους με 4/4 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 3/3 βολές, οχτώ ριμπάουντ και τρεις ασίστ. Με τη Μακάμπι σημείωσε 15 πόντους με 4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 1/1 βολή, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε έξι ασίστ.

Ο Βεζένκοφ είναι παίκτης 30+ λεπτών και αποτελεί βασικό γρανάζι στη λειτουργία του Ολυμπιακού και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ποιοτικά υπερέχει με διαφορά απέναντι σε όλα τα τεσσάρια του Παναθηναϊκού και η πιθανότητα να επαληθεύσει το over 18,5 σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ, όπως έκανε με Εφές, Μακάμπι και Μονακό, στα τρία δηλαδή από τα τελευταία τέσσερα ματς της Euroleague μοιάζει αρκετά ισχυρή.

Φυσικά, αν ο Βεζένκοφ γεμίσει τη στατιστική του, τότε το πιθανότερο είναι πως θα κερδίσει και ο Ολυμπιακός, άρα πάμε στο κόμπο άσος και over 18,5 Βεζένκοφ στο άθροισμα πόντων, ριμπάουντ και ασίστ στο 2,15.

EASY MEDIANETWORK
Close