Στο 10,00 να το σηκώσει στα πέναλτι

Στο 10,00 να το σηκώσει στα πέναλτι

Το ζευγάρι του τελικού διασώζει το κύρος του κακού, φετινού Κόπα Αμέρικα, προκαλώντας σκέψεις για βαρβάτο ξενύχτι σε εκατομμύρια Ευρωπαίους (και μη) ποδοσφαιρόφιλους. Superclasico στο (άδειο) «Μαρακανά», με τον Λίονελ Μέσι να παραμένει ως γνωστόν στη διεκδίκηση του πρώτου εθνικού τροπαίου, μετά τους διαδοχικούς χαμένους τελικούς του Μουντιάλ (2014) και του Κόπα Αμέρικα (2015, 2016).

Κοινό στοιχείο αυτών; Όλοι κρίθηκαν μετά το 90λεπτο, οι δε δύο με τη Χιλή για το τρόπαιο της ηπείρου στα πέναλτι. Γενικώς τα νοκ-άουτ παιχνίδια του Κόπα Αμέρικα είθισται να γυροφέρουν στο «Χ», η Βραζιλία έφτασε στον τελικό νικώντας με 1-0 Χιλή και Περού, ενώ η Αργεντινή πέρασε την Κολομβία στα πέναλτι. Η Σελεσάο δεν έχει ήττα σε νοκ-άουτ παιχνίδι του Κόπα Αμέρικα από το 2001, μετρώντας έκτοτε 7 νίκες και 6 ισοπαλίες, ενώ η «αλμπισελέστε» είναι αήττητη στα 19 τελευταία παιχνίδια της, επίσημα ή φιλικά (11-8-0).

Μοιάζει αρκετά πιθανό να διευρύνουν αμφότερες το αήττητό τους με μια ισοπαλία στον τελικό και από εκεί και πέρα το «10αρι» της bet365 για να πάρει η Αργεντινή το τρόπαιο στα πέναλτι είναι αν μη τι άλλο δελεαστικό. Όπως είπαμε, η παρέα του Λίονελ Μέσι έσπασε την «κατάρα» – ελέω Εμιλιάνο Μαρτίνες (έπιασε τρία πέναλτι) – απέναντι στην Κολομβία και αν ο τελικός οδηγηθεί στη «ρώσικη ρουλέτα» η Βραζιλία θα είναι αυτή που θα έχει την πίεση του φαβορί και η Αργεντινή το know how και την ψυχολογία του νικητή.

EASY MEDIANETWORK
Close