Σπόραρ ή Ιωαννίδης βασικός την Κυριακή; Εύκολη η απάντηση…

Σπόραρ ή Ιωαννίδης βασικός την Κυριακή; Εύκολη η απάντηση…

Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα. Λίγες ώρες μόνο απέμειναν φίλοι μου για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής, που είναι πολύ πιθανό να κρίνει και τον φετινό πρωταθλητή. Αν έχουμε νικητή άλλωστε στη μάχη Παναθηναϊκού-ΑΕΚ, θα συνιστά τεράστια έκπληξη, με το αβαντάζ του… +4 (θα έχει και την ισοβαθμία υπέρ του), να χάσει τον τίτλο στις τρεις αγωνιστικές που απομένουν. Ασχέτως αν οι Πράσινοι έχουν δυσκολότερο πρόγραμμα, με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να ακολουθούν.

Αν μη τι άλλο πάντως περιμένουμε ένα τρομερά ενδιαφέρον παιχνίδι στη σκακιέρα της Λεωφόρου. Δύο ομάδες που με τον δικό τους διαφορετικό τρόπο, έχουν καταφέρει να διεκδικούν τον τίτλο παρότι υστερούν σε μπάτζετ των άμεσων ανταγωνιστών τους, ιδίως το Τριφύλλι. Δύο διαφορετικής φιλοσοφίας σύνολα, δύο προπονητές που με το… “my way” ο καθένας τους, κρίνονται απόλυτα επιτυχημένοι, όποια κι αν είναι στο τέλος η κατάληξη.

Αγωνιστικά ερωτηματικά δεδομένα υπάρχουν και στα δύο στρατόπεδα. Στον Παναθηναϊκό για παράδειγμα το μεγαλύτερο αφορά στην κορυφή της επίθεσης, αφού οι υπόλοιπες δέκα θέσεις μοιάζουν κλειδωμένες. Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, Σάντσες, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ στην άμυνα, Τσέριν, Πέρεθ, Κουρμπέλης στα χαφ και Μπερνάρ με Παλάσιος.

Ποιος όμως θα αποτελέσει την “αιχμή του δόρατος” για τους Κυπελλούχους Ελλάδας; Αντράζ Σπόραρ ή Φώτης Ιωαννίδης. Μιλάμε δεδομένα για έναν μεγάλο γρίφο. Πρόκειται για δύο επιθετικούς που βρίσκονται αμφότεροι σε δυνατό μομέντουμ, πλην όμως έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Ο Σλοβένος στράικερ είναι περισσότερο φορ της μίας επαφής. Έχει ελαφρώς ευκολότερο το γκολ, ενώ φαίνεται ιδανικότερος στη λογική ενός παιχνιδιού με κατοχή μπάλας από τον Παναθηναϊκό και περισσότερη κυκλοφορία. Φυσικά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε και τα τρία γκολ που μετράει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του. Στο καλύτερο φορμάρισμά του πιθανότατα από την αρχή της σεζόν.

Από την πλευρά του ο Ιωαννίδης αποτελεί τον παράγοντα… Χ του Παναθηναϊκού φέτος. Είναι ο άνθρωπος που συνήθως έρχεται από τον πάγκο και δίνει τις λύσεις, πλην όμως τον τελευταίο καιρό πήρε πολλές φορές και φανέλα βασικού. Στην Τούμπα κέρδισε ο ίδιος το πέναλτι με το οποίο χάρισε το διπλό στους Πράσινους. Στον Βόλο πάλι με δικό του γκολ ξεκλείδωσε το Τριφύλλι την άμυνα των γηπεδούχων. Ο νεαρός φορ είναι πιο πιεστικός στην αντίπαλη άμυνα, πρεσάρει, κυνηγάει περισσότερο τις φάσεις.

Πρόκειται σαφώς για ένα σημαντικό δίλημμα στο οποίο βρίσκεται ο Γιοβάνοβιτς. Αν, και βάσει λογικής, με δεδομένο ότι μιλάμε για εντός έδρας παιχνίδι, όπου ο Παναθηναϊκός θα επιδιώξει μόνο τη νίκη και να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, ο Σπόραρ φαντάζει ως η ιδανικότερη επιλογή. Ο Ιωαννίδης άλλωστε έχει αποδειχθεί πολύ πιο χρήσιμος όταν έρχεται από τον πάγκο για να γίνει ο… Ολιζαντέμπε του 2023.

Όλα αυτά βέβαια είναι ασκήσεις επί χάρτου και μένουν να επιβεβαιωθούν από τον τεχνικό των Πρασίνων. Για την ώρα πάντως, το προβάδισμα φαίνεται ότι ανήκει στον Σλοβένο, που ξεκίνησε άλλωστε και στο εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το γεγονός άλλωστε πως μεσοβδόμαδα που έκανε ροτέισον ο Γιοβάνοβιτς, βασικός ήταν ο Ιωαννίδης, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο…

EASY MEDIANETWORK
Close