Σκάει βόμβα στη Superleague με ανατροπή της τελευταίας στιγμής

Σκάει βόμβα στη Superleague με ανατροπή της τελευταίας στιγμής

Μετά και τη χθεσινή ισοπαλία στο αιώνιο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, επαληθεύτηκε ότι τα πάντα αναφορικά με τη μάχη του τίτλου θα κριθούν στα πλέι οφ. Μπορεί μεν ο Ολυμπιακός να μην πλησίασε τον Παναθηναϊκό, ωστόσο παρέμεινε ακόμη ζωντανός στην κούρσα, αφού η διαφορά του από την ΑΕΚ και τους πράσινους δεν μπορεί να θεωρηθεί μη αναστρέψιμη.

Αντίθετα, η γκέλα του ΠΑΟΚ στα Γιάννινα ήταν οδυνηρή, αφενός γιατί πέταξε έτσι στα σκουπίδια τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, αφετέρου διότι έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στο -5 τον πρωτοπόρο αυτή τη στιγμή Παναθηναϊκό.

Βέβαια, με δύο αγωνιστικές ακόμη να απομένουν για την κανονική διάρκεια και άλλες δέκα στα πλέι οφ, η κατάσταση είναι ακόμη ρευστή και δεν αποκλείεται να γίνουμε μάρτυρες μεγάλων εκπλήξεων και ανατροπών.

Μία τέτοια… σιγοψήνεται στη μάχη για τον πρώτο σκόρερ της κανονικής περιόδου. Στην πρώτη θέση αυτή τη στιγμή, ισοβαθμούν με 11 γκολ ο Λιβάι Γκαρσία, ο Σεντρίκ Μπακαμπού και ο Νίκος Καρέλης. Σημειώνεται ωστόσο, ότι ο Παναιτωλικός αγωνίζεται σήμερα στη Λιβαδειά, άρα ο Ελληνας άσος έχει τη δυνατότητα να περάσει μόνος πρώτος στην κορυφή, αν σκοράρει κόντρα στον ουραγό Λεβαδειακό.

Μπακαμπού και Λιβάι Γκαρσία δεν κατάφεραν χθες να πετύχουν κάποιο γκολ. Μάλιστα, ο Γκαρσία έγινε αναγκαστική αλλαγή και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να χάσει το επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου είναι προγραμματισμένο το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός. Συνήθως τέτοια ματς είναι κλειστά και δεν ευνοούν τους επιθετικούς. Υπάρχει λοιπόν, σοβαρή πιθανότητα, το πρώτο φαβορί, που είναι ο Γκαρσία να μην σκοράρει άλλο γκολ στις δύο αγωνιστικές που απομένουν.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχει την ερχόμενη αγωνιστική το βατό εντός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και εκεί ίσως ο Μπακαμπού κάνει τη διαφορά. Προηγείται βέβαια η ρεβάνς κυπέλλου με την ΑΕΚ και δεν αποκλείεται κόντρα στους Βοιωτούς να δούμε και ροτέισον από τον Μίτσελ.

Ανοίγει λοιπόν ο δρόμος για τον Καρέλη να κάνει την απόλυτη ανατροπή, δεδομένου ότι ο Παναιτωλικός, μετά το σημερινό ματς στη Λιβαδειά, έχει και τη Λαμία την τελευταία αγωνιστική, ενώ ενδιάμεσα παίζει στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό, μία από τις πρώην ομάδες του Κρητικού άσου.

Σε κάθε περίπτωση, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα, με τον τραυματισμό του Γκαρσία, το 5,00 του Καρέλη για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος αξίζει. Ο άσος του Παναιτωλικού κυνηγάει κάτι ιδιαίτερα σπάνιο, αφού στα χρόνια της Superleague μόνος τρεις Έλληνες κατάφεραν να πάρουν το “χρυσό” παπούτσι. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος το 2007, ο Κώστας Φορτούνης το 2016 και ο Ευθύμης Κουλούρης το 2019.

EASY MEDIANETWORK
Close