Σενάρια για αναβολή των βουλευτικών εκλογών μετά την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη

Σενάρια για αναβολή των βουλευτικών εκλογών μετά την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε η Ελλάδα μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη που προκλήθηκε από τη σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά το βράδυ της Τρίτης.

Δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών ανεβαίνει, φτάνοντας τους 40. Την ίδια στιγμή, 85 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία, από τους οποίους οι 53 παραμένουν για νοσηλεία. Πρώτο μέλημα αυτή τη στιγμή είναι η περίθαλψη των τραυματιών και η στήριξη όσων έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

Από εκεί και πέρα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος έχει αναθέσει την εποπτεία της προανάκρισης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει προσαχθεί ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης. Επίσης, κατάθεση έχουν δώσει στην Τροχαία Λάρισας ο κλειδούχος της Hellenic Train και δύο προϊστάμενοι τμημάτων, μηχανοδηγών και εκδοτήριων.

Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023, με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων. Φυσικά, αναβλήθηκαν και οι δύο προγραμματισμένοι για απόψε αγώνες για το κύπελλο Ελλάδας Novibet, Λαμία – ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Η τραγική είδηση με τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη, έχει κάνει το γύρο του κόσμου, αφού τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά δίκτυα το έχουν ως πρώτο θέμα. Το BBC κάνει λόγο χαρακτηριστικά για “μακελειό”, ενώ τις δραματικές εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος μεταδίδουν ακόμη ο Guardian, η Le Monde, το Sky News, το Euronews, η Repubblica και πολλά ακόμη μέσα μαζικής ενημέρωσης του εξωτερικού.

Εξάλλου, στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν ήδη σενάρια για πιθανή αναβολή των βουλευτικών εκλογών, που είχαν κλειδώσει για τις 9 Απριλίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένονταν να τις προκηρύξει την επόμενη εβδομάδα, όμως τώρα θα βρεθεί απέναντι στο δίλημμα, αν πρέπει να επιμείνει στην αρχική του απόφαση ή θα τις μεταφέρει λίγους μήνες μετά, με τη συνταγματική δηλαδή ολοκλήρωση της τετραετίας.

Φυσικά, σε αυτή τη φάση οτιδήποτε ακούγεται και γράφεται είναι πρόωρο, καθώς προέχουν οι ανθρώπινες ζωές, ωστόσο είναι δεδομένο πως μία ανείπωτη τραγωδία όπως αυτή των Τεμπών, θα έχει και πολιτικό αντίκτυπο. Ας ελπίσουμε πάντως, ότι οι αδικοχαμένες ψυχές δεν θα γίνουν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και ότι στο τέλος θα λογοδοτήσουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι του τραγικού δυστυχήματος.

EASY MEDIANETWORK
Close