Πρώτη ήττα στην Αγιά Σοφιά: Ποια ομάδα θεωρούν οι στοιχηματικές φαβορί για να σπάσει το αήττητο της ΑΕΚ

Πρώτη ήττα στην Αγιά Σοφιά: Ποια ομάδα θεωρούν οι στοιχηματικές φαβορί για να σπάσει το αήττητο της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ μετά την εύκολη νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, με 3-0, θα παίξει την Τετάρτη στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο το εξ αναβολής παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για την κανονική διάρκεια της Stoiximan Superleague, με το εντός έδρας ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, την ερχόμενη Κυριακή.

Στόχος της Ένωσης είναι ασφαλώς να κάνει το 2/2 αυτή την εβδομάδα, προκειμένου να μπει με βαθμολογικό πλεονέκτημα στα πλέι-οφ. Και τα δύο παιχνίδια πάντως είναι ιδιαίτερα. Ο Ατρόμητος, μετά τα όσα συνέβησαν με τις μεζούρες, τις εστίες και τη δικαστική διαμάχη των δύο ΠΑΕ, δεν υπάρχει περίπτωση να μην δει ζεστά τον αγώνα, έστω κι αν δεν έχει πλέον βαθμολογικό κίνητρο.

Όσο για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, προφανώς μιλάμε για ένα ντέρμπι, που θεωρητικά μπορούν να συμβούν τα πάντα. Βέβαια, η φετινή ΑΕΚ, με τη δυναμική της OPAP Arena παίζει με εντελώς διαφορετικό αέρα και έχει επιβεβαιώσει σε απόλυτο βαθμό μέχρι στιγμής, ότι κερδίζει από τη Δεκελείας!

Στο πρώτο της ιστορικά παιχνίδι στην «Αγιά Σοφιά», η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 4-1 του Ιωνικού, στις 3 Οκτωβρίου. Έκτοτε, έκανε άλλες 13 νίκες σε ισάριθμα επίσημα ματς μέσα στη Νέα Φιλεδέλφεια. Εν ολίγοις, οι κιτρινόμαυροι μετρούν το απόλυτο με 14/14 νίκες στην OPAP Arena και το εντυπωσιακό είναι πως νικούν κατά κανόνα με χαρακτηριστική άνεση. Είναι ενδεικτικό ότι σε αυτούς τους 14 αγώνες, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει σκοράρει 37 φορές και έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ!

Το… τρομακτικό σερί της ΑΕΚ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το 2-0 επί του ΠΑΟΚ, το 3-0 επί του Άρη και το 3-0 επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet, σε ένα ματς μάλιστα, που ο Αλμέιδα έκανε ροτέισον! Η ομάδα που δυσκόλεψε περισσότερο την Ένωση στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ο Παναθηναϊκός, ωστόσο λύγισε κι αυτός (1-0) από την ορμή που αντλεί η Ένωση παίζοντας στην «Αγιά Σοφιά».

Γενικά, η αύρα του νέου γηπέδου έχει δημιουργήσει την αίσθηση ότι η ΑΕΚ είναι φέτος το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο και το ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορεί κάποια ομάδα να απειλήσει το αήττητο της Ένωσης και να κερδίσει μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι μπουκ θεωρούν ως πιο πιθανό ενδεχόμενο η ΑΕΚ να παραμείνει αήττητη στην έδρα της ως το τέλος της σεζόν και παρότι ακολουθεί η διαδικασία των πλέι-οφ, προσφέρουν στο 2.40 το σενάριο η Ένωση να κρατήσει απόρθητη την OPAP Arena τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Τις περισσότερες πιθανότητες, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, να κερδίσει μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, τις έχει ο Ολυμπιακός σε απόδοση 2.50. Αυτό ωστόσο προκύπτει κυρίως από το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι θα έχουν δύο ευκαιρίες για να σπάσουν το κιτρινόμαυρο αήττητο, καθώς όπως είπαμε πέρα από τα πλέι-οφ, θα παίξουν στην «Αγιά Σοφιά» και την ερχόμενη Κυριακή για την 26η αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός, πριν γνωρίσει τη βαριά ήττα στο κύπελλο, ήταν αήττητος 16 σερί αγώνες (11-5-0) απέναντι στην ΑΕΚ. Πάντως, για το παιχνίδι της Κυριακής, η Ένωση είναι ξανά το φαβορί σε απόδοση 2,25, ενώ το διπλό των ερυθρόλευκων παίζει ακόμη και πάνω από το 3,30.

Από εκεί και πέρα, οι μπουκ βλέπουν ακριβώς στα ίδια ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, σε ό,τι αφορά στη δυνατότητά τους να κερδίσουν μέσα στην OPAP Arena. Οι μπουκ τοποθετούν το τριφύλλι και τον Δικέφαλο του Βορρά στο 5,50. Πρέπει πάντως να σημειώσουμε, ότι εκτός απροόπτου, η απόδοση του διπλού τόσο στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, όσο και σε αυτή του Παναθηναϊκού, αναμένεται πιο χαμηλά όταν οριστούν τα ματς των πλέι-οφ. Για παράδειγμα, το διπλό των πράσινων στην αναμέτρηση του Ιανουαρίου έδινε 4,50.

Στην παρούσα φάση πάντως, δεν γνωρίζουμε τη σειρά των αγώνων. Αν λοιπόν, ο Παναθηναϊκός παίξει την τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αυτόματα μικραίνει και η πιθανότητα να είναι αυτός η πρώτη ομάδα που θα κερδίσει στην «Αγιά Σοφιά», διότι πολύ απλά η ΑΕΚ θα έχει δώσει προηγουμένως άλλα πέντε παιχνίδια εντός έδρας, μαζί με αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή.

Τέλος, ο Άρης συγκεντρώνει ασφαλώς πολύ μικρότερη πιθανότητα να σπάσει το αήττητο της ΑΕΚ και η απόδοσή του ανέρχεται στο 9.00. Επίσης, υπάρχει επιλογή και για άλλη ομάδα στο 15.00, η οποία ουσιαστικά αναφέρεται στο Βόλο, που θα συμπληρώσει την εξάδα των πλέι-οφ.

EASY MEDIANETWORK
Close