Πνευμόνια, πάσα, εξυπνάδα: Η έξυπνη βόμβα του Ιβάν...

Πνευμόνια, πάσα, εξυπνάδα: Η έξυπνη βόμβα του Ιβάν...

Ένα όνομα που απασχόλησε το μεταγραφικό ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού τους προηγούμενες μήνες, ήταν του Γιάκομπ Κρίστενσεν. Το ενδιαφέρον του Τριφυλλιού για τον 21χρονο κεντρικό μέσο μπορεί να μην μετουσιώθηκε σε “γάμο”, ωστόσο δεδομένα η περίπτωσή του έμεινε “φακελωμένη” στα… συρτάρια των Πρασίνων.

Μπορεί εκείνη την περίοδο να μπήκαν αρκετοί στο… google για να ψάξουν στοιχεία για τον Δανό χαφ, ωστόσο, προϊόντος του χρόνου, αποδείχτηκε μία ιδιαίτερα ψαγμένη επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Απόδειξη αυτού ότι το όνομα του νεαρού άσου άρχισε να ακούγεται τις τελευταίες ώρες και για την Αταλάντα. Στην ομάδα του Μπέργκαμο διατηρούν θετικό report για τον Κρίστενσεν κι έρχονται να προστεθούν στους υποψήφιους μνηστήρες, μαζί με ακόμα μία ιταλική ομάδα, τη Σπέτσια, αλλά και την αγγλική Φούλαμ.

Η περίπτωσή του πάντως, είναι πολύ πιθανό να απασχολήσει εκ νέου το Τριφύλλι το καλοκαίρι. Τότε άλλωστε μένει ελεύθερος ο παίκτης από τη Νόρντζελαντ, η οποία είχε απορρίψει την πρόταση του Παναθηναϊκού πριν από λίγους μήνες και τελικά οι Πράσινοι κινήθηκαν για τον Τσόκαϊ.

Θα πει κάποιος ότι… σαν να μαζεύονται πολλοί παίκτες στον άξονα της ομάδας, ιδίως αν ανανεώσει τελικά και ο Κουρμπέλης, αφού υπάρχει και ο Τρουιγέ που θα επιστρέψει από τραυματισμό. Η αλήθεια όμως είναι πως αφενός ο Τσόκαϊ δεν έχει… ξετρελάνει μέχρι στιγμής με την απόδοσή του κι αφετέρου αξιόπιστο καθαρό “εξάρι”, με τα χαρακτηριστικά δηλαδή του Ρούμπεν Πέρεθ -που βαδίζει μάλιστα στα 34 του- δεν υπάρχει άλλο.

Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν τον Κρίστενσεν να ξεχωρίζει; Αρχικά να σημειώσουμε ότι προέρχεται από μία σχολή, τη σκανδιναβική που θεωρείται από τις πλέον “τίμιες”. Εντάξει, δεν είναι καλό το τελευταίο προηγούμενο στο Τριφύλλι, με τον Ούφε Μπεκ, αλλά πάντα υπάρχει και η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον “κανόνα”. Σε γενικότερο πλαίσιο όμως, θεωρούνται άψογοι επαγγελματίες, θα δώσουν πάντα ό,τι έχουν στο χορτάρι και δύσκολα θα τους δεις να έχουν σημαντικές μεταπτώσεις στην απόδοσή τους.

Ο 21χρονος άσος, αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός χαφ αλλά έχει και τρεις στο ενεργητικό του, στις 17 φετινές συμμετοχές του στη Superligaen. Παίκτης με… πνευμόνια, πολύ καλά τρεξίματα, αξιοπρεπέστατη πάσα που μπορεί όμως να καλύψει και τη θέση “8”. Ουσιαστικά μιλάμε για έναν… άπειρο Ρούμπεν Πέρεθ, με 13 χρόνια λιγότερα στην πλάτη του, που μπορεί κάλλιστα να εξελιχθεί σε μία value for money μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό.

Αξιοσημείωτο αν μη τι άλλο ότι παρά το νεαρό της ηλικίας του, “γράφει” ήδη την πέμπτη του σεζόν με γεμάτη παρουσία στη μεγάλη κατηγορία της Δανίας. Παίζει δηλαδή σχεδόν βασικός από τα 17 του χρόνια κι αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί…

Φυσικά όσο περνάει ο καιρός και δεν κλείνει κάπου -η Νόρντζελαντ προσπάθησε να τον ανανεώσει χωρίς επιτυχία- τόσο θα δυσκολεύει η περίπτωσή του, αλλά τα πάντα στο ποδόσφαιρο είναι θέμα χειρισμών. Δεδομένα όμως μπορεί να αποτελέσει την… έξυπνη “βόμβα” του Γιοβάνοβιτς για την επόμενη σεζόν.

EASY MEDIANETWORK
Close