Πάνω από Ρεάλ και Μπάρτσα: Τόσο δίνουν οι στοιχηματικές στον Ολυμπιακό για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα

Πάνω από Ρεάλ και Μπάρτσα: Τόσο δίνουν οι στοιχηματικές στον Ολυμπιακό για να κατακτήσει την Ευρωλίγκα

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την Πέμπτη ακόμη μία τέλεια διαβολοβδομάδα στη Euroleague, κάνοντας το 2/2. Μετά τη σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα, την Τρίτη, με 77-70, χθες διέλυσε τη… δύσμοιρη Μπάγερν του Αντρέα Τρινκέρι με 102-74 και έκανε ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα για το πλεονέκτημα έδρας εν όψει πλέι οφ.

Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα ξεκίνησε τη σεζόν με πρωταρχικό μέλημα την είσοδο στην οκτάδα, όμως στην πορεία ο στόχος αναπροσαρμόστηκε. Ο Ολυμπιακός με το ολοκληρωτικό μπάσκετ που παίζει, απέδειξε στην πράξη ότι φέτος δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα άλλα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης και πολύ γρήγορα αναρριχήθηκε στα υψηλά στρώματα της κατάταξης.

Πλέον, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το τέλος της κανονικής περιόδου θα τον βρει στην πρώτη τετράδα και φυσικά με τη δύναμη του ΣΕΦ στα πλέι οφ, θέτει ισχυρή υποψηφιότητα για πρόκριση στο Final-4 του Κάουνας.

Βέβαια, με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί ο Ολυμπιακός και κυρίως τις νίκες που έχει κάνει, στο πίσω μέρος του μυαλού αρχίζει και κάνει την εμφάνισή του το τέταρτο αστέρι. Το μόνο που θέλουν στον Πειραιά είναι να παραμείνουν υγιείς, διότι αν αυτή η ομάδα πατήσει το παρκέ της Zalgirio Arena με τη φόρα που έχει τώρα, διατηρεί πολύ σοβαρές πιθανότητες να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Προφανώς, ο Ολυμπιακός δεν φιγουράρει τυχαία στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 20 νίκες σε 28 αγωνιστικές! Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως έχει κερδίσει από δύο φορές την τρέχουσα σεζόν, τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και τη Φενέρμπαχτσε, δηλαδή τους τρεις πιο ισχυρούς αντιπάλους στη διοργάνωση.

Οι Πειραιώτες έχουν την κορυφαία διαφορά πόντων (12,2 ανά 100 κατοχές). Έχουν το δεύτερο καλύτερο επιθετικό rating (120,4) μετά την Παρτίζαν και το δεύτερο καλύτερο αμυντικό rating (108,3) μετά τη Ρεάλ. Σουτάρουν με το καλύτερο ποσοστό (51,1%) στη λίγκα, έχουν το τέταρτο καλύτερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (38,4%) και φυσικά είναι η πιο δημιουργική ομάδα με 21,8 ασίστ ανά παιχνίδι, δείγμα της εξαιρετικής ροής που έχουν οι ερυθρόλευκες επιθέσεις.

“Έχουμε παίκτες που δεν είναι εγωιστές”, αποκαλύπτει το μυστικό ο Γιώργος Μπαρτζώκας για το γεγονός ότι η μπάλα δεν κολλάει ποτέ όταν η ομάδα επιτίθεται και περνάει απ’ όλη την πεντάδα μέχρι να καταλήξει στο καλάθι.

Πέρα όμως από την έλλειψη εγωισμού, ο Ολυμπιακός διαθέτει φέτος και τον κορυφαίο παίκτη της διοργάνωσης, τον Σάσα Βεζένκοβ, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αναδειχθεί MVP. Την ίδια στιγμή βέβαια, έχει και την τρομακτική ικανότητα να συμπεριφέρεται σαν… Λερναία Υδρα, γεννώντας σε κάθε ματς διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Δεν πρέπει λοιπόν να προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη ότι οι στοιχηματικές εταιρίες βλέπουν πλέον στα δυνατά φαβορί για τον ευρωπαϊκό τίτλο το σύνολο του κόουτς Μπαρτζώκα. Στη Novibet για παράδειγμα, η πανίσχυρη Μπαρτσελόνα, με το υπερδιπλάσιο μπάτζετ συγκριτικά με τον Ολυμπιακό και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να έχει λάβει τελεσίγραφο ότι αν δεν κατακτήσει φέτος τη Euroleague, το καλοκαίρι θα αποχωρήσει από τη Βαρκελώνη, προσφέρεται στο 5,00, ενώ οι ερυθρόλευκοι είναι πρώτο φαβορί στο 4,00, μαζί με τη Ρεάλ!

Αλλά και στη Stoiximan, ο Ολυμπιακός παίζει πολύ ψηλά, αφού η απόδοσή του είναι στο 4,60, ακριβώς όσο και της Μπαρτσελόνα και πίσω μόνο από τη Ρεάλ, που δίνεται στο 3,90. Ομάδες δηλαδή, όπως η back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές (7,50) και η Φενέρμπαχτσε (10,00) του Δημήτρη Ιτούδη, που έχει πολύ πιο μεγάλο προϋπολογισμό προσφέρονται σαφώς πιο πίσω από τον Ολυμπιακό.

EASY MEDIANETWORK
Close