ΠΑΟ ή ΑΕΚ; Ποιον βλέπουν πλέον οι στοιχηματικές φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα

Ώρα τελικού: Πόσο δίνει η γκέλα ΑΕΚ και ΠΑΟ σήμερα που μπορεί να αναδείξει τον πρωταθλητή

Το θρίλερ για την ανάδειξη του πρωταθλητή στη φετινή Superleague πήρε παράταση μετά το 0-0 της Κυριακής, στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός διατήρησε το προβάδισμα στην ισοβαθμία και θεωρείται αυτή τη στιγμή φαβορί για τον τίτλο στο 1.70, τη στιγμή που η ΑΕΚ προσφέρεται στο 2.10.

Οι πράσινοι ξέρουν πλέον ότι κρατούν στα χέρια τους το πρωτάθλημα και αν κάνουν το 3×3 στο φινάλε της σεζόν θα παραμείνουν στην πρώτη θέση ό,τι και να κάνει από την πλευρά της η Ένωση. Μόνο που η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει σαφώς πιο δύσκολο πρόγραμμα συγκριτικά με τους κιτρινόμαυρους.

Η σημερινή αγωνιστική είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη αφού οι δύο διεκδικητές του τίτλου παίζουν εντός έδρας, ο μεν Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ, η δε ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Και στις δύο περιπτώσεις ο άσος είναι καθαρό φαβορί, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και ο Ολυμπιακός δεν είναι αδιάφοροι. Παλεύουν για την τρίτη θέση, που μπορεί να δώσει καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, εφόσον κατακτήσει το κύπελλο η ΑΕΚ.

Επίσης, ας έχουμε υπόψη μας ότι το ντέρμπι της Λεωφόρου ήταν ένα πολύ σκληρό και απαιτητικό ματς, όπου οι δύο ομάδες άφησαν πολλές δυνάμεις και ενέργεια. Σημειώνεται, ότι η ΑΕΚ την Κυριακή ξεκίνησε με σύνθεση ανάγκης, δεδομένου ότι οκτώ παίκτες της ταλαιπωρήθηκαν από ίωση όπως αποκάλυψε ο Ματίας Αλμέιδα.

Το θετικό για τον Αργεντινό τεχνικό είναι πως όσοι παίκτες ήταν στην αποστολή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι διαθέσιμοι και απόψε. Πρέπει πάντως να δούμε ποιοι από αυτούς είναι σε θέση να μπουν στην ενδεκάδα.

Για παράδειγμα, ο Σιμάνσκι ταλαιπωρήθηκε πολύ τις προηγούμενες ημέρες και ήταν αμφίβολο αν έστω θα μπει στην αποστολή για το ματς με το τριφύλλι. Επίσης, ο Γιόνσον έπαιξε βασικός σε δύο ντέρμπι στη σειρά με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και αναπόφευκτα εμφάνισε σημάδια κόπωσης. Ακόμη, είναι εντελώς αβέβαιο αν θα αγωνιστεί ο Ρότα, ο οποίος τραυματίστηκε την Κυριακή στο πρόσωπο και είχε απώλεια μνήμης για ένα τέταρτο. Πολύ πιθανό λοιπόν, ο Αλμέιδα να καταφύγει ξανά στη λύση του Πινέδα για τη θέση του δεξιού μπακ, αφού δεν υπάρχει άλλος καθαρόαιμος ακραίος αμυντικός για αυτή τη θέση.

Θέματα βέβαια έχει και ο Παναθηναϊκός, ειδικά στη μεσαία γραμμή. Ο Κουρμπέλης είναι δεδομένα εκτός λόγω καρτών. Από εκεί και πέρα μπήκαν στην αποστολή οι Πέρεθ, Τσοκάι και Τσέριν, εντούτοις όλοι αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμού. Ο Πέρεθ έσφιξε τα δόντια για να βγάλει ολόκληρο το 90λεπτο με την ΑΕΚ, παίζοντας με μπανταρισμένο πόδι. Ο Τσοκάι χτύπησε στο κεφάλι, ενώ ο Τσέριν είχε τραυματισμό λίγο πάνω από το γόνατο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο τίτλος θα καταλήξει στην ομάδα που θα επιδείξει τις μεγαλύτερες αντοχές σε αυτές τις τρεις τελευταίες στροφές, αφού δεν επιτρέπεται η παραμικρή γκέλα από εδώ και πέρα. Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως και ο ΠΑΟΚ απόψε θα παραταχθεί με πολλές και σημαντικές απουσίες. Αναλυτικά, ο Δικέφαλος του Βορρά κατέβηκε στην Αθήνα χωρίς τους Αουγκούστο, Ινγκασον, Σάστρε, Νάρεϊ, Κάργα και Τάισον!

Απολύτως φυσιολογικά λοιπόν, ο άσος ενώ άνοιξε στο 1.90-2.00, έχει πλέον υποχωρήσει στο 1.60. Αντίθετα, το ενδεχόμενο να γκελάρει ο Παναθηναϊκός, δηλαδή το Χ2 του ΠΑΟΚ προσφέρεται στο 2.40. Υπενθυμίζεται πάντως, ότι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε κάνει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της μέσα στη σεζόν, στη Λεωφόρο, κερδίζοντας με 3-0 το τριφύλλι.

Βέβαια, στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν παραμείνουν σε απόσταση τριών βαθμών από τον Ολυμπιακό, θα κρατούν στα χέρια τους την τρίτη θέση, αφού την τελευταία αγωνιστική τον φιλοξενούν στην Τούμπα, επομένως με μία νίκη τότε, θα τον βάλουν από κάτω, καθώς θα υπερέχουν στην ισοβαθμία.

Συνεπώς, για τον ΠΑΟΚ θα κοστίσει απόψε το ενδεχόμενο μίας ήττας, μόνο αν ο Ολυμπιακός πάρει αποτέλεσμα στην OPAP Arena. Η αλήθεια είναι πως οι ερυθρόλευκοι, μετά τα όσα συνέβησαν στο “Καραϊσκάκη” με την ΑΕΚ, στον πρώτο γύρο των playoffs, θα ήθελαν να δώσουν απόψε απαντήσεις. Οι μπουκ πάντως πάνε με το κίνητρο της καλύτερης ομάδας και αυτής που διεκδικεί τον τίτλο και για αυτό έριξαν τον άσο από το 1,90 στο 1,60-1,65. Το σενάριο να γκελάρει η ΑΕΚ, δηλαδή το Χ2 του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια, προσφέρεται στο 2.25.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι οι στοιχηματικές εταιρίες θεωρούν απόψε λίγο πιο πιθανή την γκέλα της ΑΕΚ από αυτή του Παναθηναϊκού. Βέβαια, αν σήμερα ένας εκ των δύο διεκδικητών πετάξει βαθμούς ουσιαστικά θα έχουμε ανάδειξη πρωταθλητή. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή με νίκη και των δύο, το… δράμα θα συνεχιστεί.

Οι πράσινοι την Κυριακή παίζουν στο “Καραϊσκάκη” με τον Ολυμπιακό και ολοκληρώνουν το πρωτάθλημα εντός έδρας με τον Άρη. Από την άλλη, η Ένωση έχει την προτελευταία αγωνιστική εκτός τον αδιάφορο Άρη και κλείνει εντός με τον αδύναμο Βόλο.

EASY MEDIANETWORK
Close