Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Γυρίζει;

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Γυρίζει;

Κυπελλική και αυτή η εβδομάδα φίλοι μου και τα φώτα πέφτουν δίχως άλλο στη ρεβάνς του Φαλήρου. Στη Λαμία άλλωστε έχουμε ξεκάθαρο φαβορί και τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη διάθεση και το… ροτέισον που θα αποφασίσει να κάνει ο ΠΑΟΚ.

Βέβαια και στο “Γ.Καραϊσκάκης” τα πράγματα έχουν πάρει μία… πολύ συγκεκριμένη τροπή, μετά το 3-0 της ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Η Ένωση είναι προφανώς το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό και θα συνιστά προφανώς μία έκπληξη μυθικών διαστάσεων αν συμβεί οτιδήποτε άλλο.

Ή μήπως δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα;

Προφανώς και οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και καλούνται να κάνουν μία τεράστια υπέρβαση. Πλην όμως μιλάμε για… μπάλα. Και μιλάμε βεβαίως και για τον πρωταθλητή που έχει κάνει στο παρελθόν επίσης σπουδαίες ανατροπές. Μιλάμε επίσης για μία ομάδα που είναι βαθιά πληγωμένη μετά από όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μία ομάδα που διψάει για απαντήσεις και είναι δεδομένο ότι θα… σκυλιάσει, για να πάρει έστω τη νίκη της “τιμής”.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως το 3-0 του πρώτου αγώνα ήταν πλασματικό. Ναι, καλύτερη η ΑΕΚ σε εκείνο το παιχνίδι, επουδενί όμως τόσο ώστε να θεωρείται δίκαιο ένα τέτοιο σκορ. Στις καθυστερήσεις μπήκε το τρίτο γκολ με ένα χαζό πέναλτι που έκανε ο Ντόι. Προηγουμένως ο Ολυμπιακός έκανε τη μία γκέλα μετά την άλλη. Από μία τέτοια, του Βρουσάι, βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ μόλις από το 2ο λεπτό κι ένα αυτογκόλ του Σαμασέκου πριν καν συμπληρωθεί το μισάωρο, έφερε το 2-0 της Ένωσης. Και μέσα σε όλα αυτά βέβαια είχε και τον Γκάρι Ροντρίγκες να σημαδεύει δύο φορές το δοκάρι.

Αυτά λοιπόν συνέβησαν για να φτάσουν σε αυτό το… εκκωφαντικό σκορ, που έβαλε μάλιστα τέλος σε ένα σερί 16 αγώνων και πέντε ετών χωρίς νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού! Τεράστιο πλήγμα για τους “κιτρινόμαυρους” η απουσία του Λιβάι Γκαρσία αύριο, θυμίζουμε πως είχε πετύχει τα δύο από τα τρία γκολ της ΑΕΚ στο πρώτο ματς. Από την άλλη βέβαια λείπει για τον Ολυμπιακό ο Σωκράτης, κάτι που σημαίνει ότι για πρώτη φορά θα δούμε δίδυμο Μπα, Ντόι στην άμυνα. Πρόβλημα κι αυτό…

Στη ζυγαριά όμως, η απουσία του Αφρικανού επιθετικού προφανώς και είναι σοβαρότερη, αφού αποτελεί τον μοναδικό ίσως αναντικατάστατο παίκτη σε αυτή την έκδοση της ΑΕΚ. Αντίδραση δεδομένα περιμένω από τους Πειραιώτες, ιδίως αν πιάσουν στάνταρ απόδοσης σαν αυτά που είδαμε το Σάββατο, όπου το 0-0 τους αδικεί κατάφωρα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ασχέτως των -αδικαιολόγητων- φωνών για το γκολ-οφσάιντ του Βρουσάι.

Με ένα γκολ νωρίς πολλά μπορούν να γίνουν. Αν σε αυτά τα “πολλά” περιλαμβάνεται και μία… ιστορική (γιατί δεδομένα τέτοια θα είναι) ανατροπή του 3-0, είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί. Μιλάμε όμως για ντέρμπι, για ποδόσφαιρο όπου έχουν συμβεί και πολύ μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά “θαύματα”. Οπότε…

EASY MEDIANETWORK
Close