Ώρα ΠΑΟΚ: Ποιος ξεγράφει τον Λουτσέσκου στα playoffs; (3,30)

Όλα για όλα: Ώρα Λουτσέσκου...

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε θριαμβευτικά τις υποχρεώσεις της για τη Superleague. Κέρδισε με 4-0 το Βόλο και κατέκτησε το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Στη Νέα Φιλαδέλφεια στήθηκε ένα απέραντο πάρτι από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής με το γλέντι να κρατάει μέχρι στις πρωινές ώρες, με την πρωταθλήτρια ομάδα της Ένωσης να διασκεδάζει σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Αθήνας.

Επόμενη πλέον αποστολή για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ο τελικός κυπέλλου στις 24 Μαΐου, στο Πανθεσσαλικό. Η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να κερδίσει τον ΠΑΟΚ με στόχο το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της μετά από εκείνα του 1939 και του 1978!

Υπενθυμίζεται, ότι η ΑΕΚ είχε φτάσει ξανά κοντά στο νταμπλ το 2018, όταν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά έχασε στον τελικό του κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ με 2-0. Οι κιτρινόμαυροι πανηγύρισαν για τελευταία φορά το κύπελλο το 2016, όταν είχαν κερδίσει με 2-1 τον Ολυμπιακό.

Έκτοτε έφτασαν άλλες τέσσερις φορές στον τελικό, αλλά ηττήθηκαν σε όλες, τις τρεις μάλιστα από τον ΠΑΟΚ. Αντίθετα, ο Δικέφαλος του Βορρά είναι ξεκάθαρα η πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης την τελευταία εξαετία, αφού κατέκτησε το τρόπαιο τέσσερις φορές. Μάλιστα, σε αυτό το διάστημα δεν έφτασε στον τελικό μόνο το 2020. Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι ηττήθηκε εκεί από τον Παναθηναϊκό με πέναλτι του Αϊτόρ.

Για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι της 24ης Μαΐου είναι το πιο σημαντικό της σεζόν, διότι εκτός από έναν τίτλο, κρίνεται και το ευρωπαϊκό του μέλλον. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, μετά την ήττα της με 1-0 από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, τερμάτισε 4η στο πρωτάθλημα και έχασε έτσι την ευκαιρία να εξασφαλίσει από χθες την έξοδό της στο Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο, θα έχει και μία δεύτερη ευκαιρία την άλλη Τετάρτη στο Πανθεσσαλικό.

Παρότι ο ΠΑΟΚ είχε 17 τελικές έναντι 11 του Ολυμπιακού και τα xGoals ήταν 1,50-0,60, οι ερυθρόλευκοι «απέδρασαν» από τη Θεσσαλονίκη με το διπλό και πλέον περιμένουν από την ΑΕΚ να κάνει το νταμπλ για να πάνε αυτοί στο Γιουρόπα Λιγκ. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, οι παίκτες του Δικεφάλου χειροκρότησαν τον κόσμο για τη στήριξή του, στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στην Τούμπα, ωστόσο μερίδα οπαδών άρχισε να φωνάζει «βαριά, βαριά η φανέλα του ΠΑΟΚ», θέλοντας ασφαλώς να αφυπνίσει την ομάδα εν όψει του κρίσιμου αγώνα με την Ένωση.

Έτσι όπως εξελίχθηκε η σεζόν για τον ΠΑΟΚ, μόνο με την κατάκτηση του κυπέλλου θα μπει στο τέλος θετικό πρόσημο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι υπάρχει αισθητή διαφορά μεταξύ του Γιουρόπα Λιγκ και του Κόνφερενς Λιγκ, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε πρεστίζ.

Επίσης, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας, ότι σε περίπτωση που το φετινό Γιουρόπα Λιγκ, το κατακτήσει ομάδα που έχει κλειδώσει θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, μέσα από το πρωτάθλημά της, τότε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας θα κερδίσει έναν προκριματικό γύρο, δηλαδή αντί για τον τρίτο, θα μπει απευθείας στα πλέι οφ.

Αυτό σημαίνει εν ολίγοις, ότι θα έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή σε ευρωπαϊκό όμιλο, αφού ακόμη κι αν αποκλειστεί από τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, θα υποβιβαστεί στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Ακόμη πάντως και στην περίπτωση που δεν ευνοήσουν οι… καραμπόλες, ο εκπρόσωπος της Ελλάδας που θα συμμετάσχει στον τρίτο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, θα έχει και δεύτερη ευκαιρία στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, σε περίπτωση αποκλεισμού.

Για τον ΠΑΟΚ λοιπόν, είναι κομβικό να κερδίσει την ΑΕΚ και να κατακτήσει το ένατο κύπελλο της ιστορίας του, αφού έτσι θα στρώσει στο ευρωπαϊκό του μέλλον και θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να συμμετάσχει την ερχόμενη σεζόν σε όμιλο.

Παρότι λοιπόν η ΑΕΚ έχει τη δυναμική της πρωταθλήτριας, στοιχηματικά το 3,40 του ΠΑΟΚ είναι value, δεδομένου ότι έχει ισχυρότερο κίνητρο και πιθανότατα μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσης συγκριτικά με την Ένωση, που ίσως εμφανίσει ένα… άδειασμα μετά την κατάκτηση της Superleague. Ας μην υποτιμούμε άλλωστε την σούπερ κυπελλική παράδοση που έχει χτίσει ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια κόντρα στους κιτρινόμαυρους.

Για όσους δεν θέλουν να ρισκάρουν σε νίκη κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών, υπάρχει και το 2,25 για την κατάκτηση του κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ, που περιλαμβάνει μέσα τόσο το ενδεχόμενο της παράτασης, όσο και των πέναλτι.

EASY MEDIANETWORK
Close