Ο νέος Ετό έρχεται από τον πάγκο και σώνει τον Μουρίνιο (6,20)

Ο νέος Ετό έρχεται από τον πάγκο και σώνει τον Μουρίνιο (6,20)

Ένα νέο αστέρι γεννιέται στη Ρώμη και το όνομά του είναι Φέλιξ Αφένα-Γκιάν. Ο 18χρονος Γκανέζος επιθετικός έκλεψε την παράσταση στο προηγούμενο ματς της Ρόμα, σημειώνοντας δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τα οποία η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο κέρδισε 2-0 τη Τζένοα στη Γένοβα.

Ο Αφένα-Γκιάν εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ρόμα τον περασμένο Μάρτιο και φέτος έπαιξε σε έξι ματς με την U19 του συλλόγου, όπου σημείωσε έξι γκολ. Ο Μουρίνιο, που προφανώς παρακολουθεί στενά τα δρώμενα στα τμήματα υποδομής, τον ανέβασε τον Οκτώβριο στην πρώτη ομάδα.

Ο νεαρός Γκανέζος μπήκε για πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας στο ντέρμπι με τη Νάπολι στις 24 Οκτωβρίου και έκανε το ντεμπούτο του στην εμβόλιμη αγωνιστική που ακολούθησε στις 27 Οκτωβρίου, μπαίνοντας αλλαγή στο ματς με την Κάλιαρι, στο 57’.

Εν συνεχεία αγωνίστηκε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Μίλαν, όπου η Ρόμα ηττήθηκε με 2-1 στο Ολίμπικο. Ο Μουρίνιο δεν τον χρησιμοποίησε καθόλου στην εκτός έδρας ήττα με 3-2 από τη Βενέτσια για να έρθει η έκρηξη απέναντι στην Τζένοα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έριξε στο γήπεδο τον Αφένα-Γκιάν στο 74’ αντί του Σομουρόντοφ και ο πιτσιρικάς έκρινε την αναμέτρηση σκοράροντας στο 82’ και στο 94’! Μετά τον αγώνα ο Μουρίνιο του έκανε δώρο ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια αξία 800 ευρώ, όπως του είχε υποσχεθεί.

Αν και έχει αγωνιστεί μόλις 93 λεπτά με την πρώτη ομάδα, ο Μουρίνιο δείχνει ότι υπολογίζει κανονικά τον Αφένα-Γκιάν κι αν στραβώσει το ματς με την Τορίνο δεν θα διστάσει να τον ρίξει ξανά στο γήπεδο, καθώς με τα φρέσκα πόδια του μπορεί να προβληματίσει την αντίπαλη άμυνα.

Το ενδεχόμενο να σημειώσει το τελευταίο γκολ της αναμέτρησης, όπως με την Τζένοα, προσφέρεται στο 6,20 και μάλλον αξίζει να το κρατήσουμε αφού ο πιτσιρικάς έχει εξαιρετικά στοιχεία και ήδη πολλοί εκτιμούν ότι μπορεί να εξελιχθεί σε νέος Σάμουελ Ετό!

EASY MEDIANETWORK
Close