Ο φετινός Ολυμπιακός σε τιμές αουτσάιντερ αξίζει (2,25)

Ο φετινός Ολυμπιακός σε τιμές αουτσάιντερ αξίζει (2,25)

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν στη Euroleague με ρεκόρ 6-2 στις πρώτες οχτώ αγωνιστικές. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αλάνθαστοι μέχρι στιγμής στο ΣΕΦ με 6/6 νίκες και οι δύο ήττες τους έχουν έρθει στο «δρόμο».

Η πρώτη στη Βαρκελώνη από την Μπαρτσελόνα, στην παράταση, σε ένα ματς που ο Ολυμπιακός είχε το τελευταίο σουτ για να το πάρει και η δεύτερη στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, όπου έχασε μόλις με έξι πόντους στη χειρότερή του εμφάνιση φέτος.

Ο Ολυμπιακός με το μπάσκετ που παίζει μέχρι στιγμής και προστατεύοντας το ΣΕΦ, έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί φέτος να τερματίσει στην πρώτη οχτάδα. Αν μάλιστα αρχίσει να κερδίζει και εκτός έδρας, τότε θα μπει εκ των πραγμάτων στην κουβέντα και το πλεονέκτημα έδρας.

Η Ζενίτ (5-3) του Τσάβι Πασκουάλ είναι από τις καλές ομάδες της διοργάνωσης, ωστόσο δεν αποτελεί φόβητρο. Αλλωστε, ο κακός περσινός Ολυμπιακός κέρδισε δύο φορές τη Ζενίτ την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όπου οι Ρώσοι είχαν στις τάξεις τους και τον Κέβιν Πάνγκος.

Φέτος, η περιφέρεια της Ζενίτ στηρίζεται κυρίως στην τριάδα Λόιντ, Μπάρον και Φράνκαμπ. Σε τρεις παίκτες δηλαδή που είναι κατά βάση σκόρερ και πολύ λιγότερο δημιουργοί. Ο Ολυμπιακός έχει ασφαλώς τα εργαλεία (Γουόκαπ, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ) για να ματσάρει απέναντί τους και να ελέγξει τον ρυθμό. Το ίδιο ισχύει και στη φροντ-λάιν, όπου ο Ζαν Σαρλ μπορεί να περιορίσει τον Μίκι και ο Φαλ τον Γκουντάιτις.

Οι «ερυθρόλευκοι» άλλωστε δέχονται μόλις 70,8 πόντους φέτος και επιτρέπουν στους αντιπάλους τους να σουτάρουν με 48,4% από το δίποντο και 27,2% από το τρίποντο. Και τα δύο ποσοστά είναι τα κορυφαία στη διοργάνωση, δείγμα ότι ο Ολυμπιακός φέτος παίζει εξαιρετική άμυνα.

Εφόσον λοιπόν ο Ολυμπιακός δεν επιτρέψει στη Ζενίτ να πάει πολύ πάνω από τους 70 πόντους έχει καλή τύχη να κερδίσει το παιχνίδι στην Αγία Πετρούπολη. Σε κάθε περίπτωση, ο φετινός Ολυμπιακός σε τιμές αουτσάιντερ, όπως το 2,25 της Stoiximan, κόντρα σε ομάδες όπως η Ζενίτ αξίζει να πονταριστεί.

EASY MEDIANETWORK
Close