Νούμερο που προκαλεί έκπληξη: Πόσο δίνει η νίκη του Ολυμπιακού επί της εφτάψυχης Ρεαλ στον τελικό της Κυριακής

Νούμερο που προκαλεί έκπληξη: Πόσο δίνει η νίκη του Ολυμπιακού επί της εφτάψυχης Ρεαλ στον τελικό της Κυριακής

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει. Το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο βρίσκεται 40 λεπτά μακριά για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι μπορεί να τα… χρειάστηκαν για ένα ημίχρονο απέναντι στη Μονακό, στην τρίτη περίοδο ωστόσο της έκαναν κανονικό μπασκετικό μπούλινγκ. Το 27-2 με το οποίο έκλεισαν το δεκάλεπτο, έγραψε ιστορία, καθώς ποτέ ξανά σε αυτό το επίπεδο δεν έχουμε δει κάτι ανάλογο.

Μία εμφάνιση βέβαια που δεν μπορεί να μην… τρόμαξε και την αυριανή αντίπαλό του. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε βέβαια πιο δύσκολο έργο στο ισπανικό clasico με την Μπαρτσελόνα, αλλά κι εκείνη αν μη τι άλλο έδειξε τα δόντια της. Πήγε με την ταμπέλα του αουτσάιντερ, αφού είχε και κάμποσες απουσίες να διαχειριστεί ο Τσους Ματέο (Ντεκ, Γιαμπουσέλε και όχι μόνο), παρά ταύτα, η φανέλα της είναι πολύ βαριά. Για να ακριβολογούμε… η πιο βαριά στα ευρωπαϊκά παρκέ. Δέκα φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και πηγαίνει για το 11ο τρόπαιο η “βασίλισσα”.

Απέναντι στον Ολυμπιακό ωστόσο, είναι και πάλι αουτσάιντερ οι Μαδριλένοι, όπως στον ημιτελικό. Πώς όχι όταν ο Ολυμπιακός έχει τερματίσει πρώτος στη regular season, ενώ κέρδισε ήδη και δύο φορές τη Ρεάλ μέσα στη σεζόν. Στην αρχή της χρονιάς είχε βγάλει διπλό μέσα στη Μαδρίτη (87-89) και στο ΣΕΦ την… έπνιξε με 73-60, χάριν στην εκπληκτική άμυνά του.

Αυτή είναι που θα τον οδηγήσει και στην κορυφή της Ευρώπης. Το είδαμε και με τη Μονακό. Όταν ο αμυντικός ογκόλιθος Τόμας Ουόκαπ… εμφανίστηκε στο παρκέ, στην τρίτη περίοδο, έπιασε τους Μονεγάσκους από τον λαιμό και δεν τους άφησε να πάρουν ανάσα. Ο διεθνής, με ελληνικό διαβατήριο πλέον, Αμερικανός γκαρντ, κατάφερε να είναι εκ των κορυφαίων του αγώνα παρότι άποντος.

Είναι γνωστό ότι στο μπάσκετ από την άμυνα χτίζεις ψυχολογία για την επίθεση. Αυτό κάνει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο Ολυμπιακός, αυτό έπραξε με τη Μονακό κι αυτό θα θελήσει να κάνει και αύριο κόντρα στη Ρεάλ.

Βέβαια μιλάμε για έναν τελικό. Παιχνίδια που τα κρίνουν οι προσωπικότητες που έχεις, η μέρα που θα βρεθούν οι καθοριστικοί παίκτες σου. Οι λύσεις που θα βρεις στον πάγκο σου. Κι αυτά είναι σίγουρα στοιχεία που η Ρεάλ τα διαθέτει. Ο Σέρχι Ροντρίγκες μοιάζει αναγεννημένος από το Game 3 της σειράς με την Παρτιζάν κι έπειτα. Φυσικά η κολόνα της “βασίλισσας” δεν είναι άλλη από τον απίθανο Έντι Ταβάρες, που έκανε διαστημική εμφάνιση κόντρα στην Μπαρτσελόνα κι αποτελεί σίγουρα ένα μεγάλο στοίχημα το ματσάρισμα με τον αντίστοιχο “πύργο” του Ολυμπιακού, τον Φαλ. Πίσω από τον Μεξικανό βέβαια δεν υπάρχει άλλος με ανάλογο inpact στη Ρεάλ και δεδομένα ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να τον φθείρει από νωρίς.

Οι μπουκ θεωρούν γκραν φαβορί τους Ερυθρόλευκους στον αυριανό τελικό. Δικαιολογημένα; Ως ένα βαθμό “ναι” θα έλεγε κανείς, αλλά έχω την αίσθηση πως… γέρνουν κομματάκι υπερβολικά προς τα αριστερά οι αποδόσεις.

Στο 1,60 προσφέρεται η νίκη των Πειραιωτών και στο 2,40 της Ρεάλ. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή του χάντικαπ για να ανεβάσει κανείς την απόδοση, εφόσον αποφασίσει να στηρίξει την ομάδα του Μπαρτζώκα. Με το απολύτως… γήινο -3,5 (νίκη με 4+ πόντους), ο Ολυμπιακός πληρώνει στο σαφώς πιο αξιοπρεπές 1,90.

EASY MEDIANETWORK
Close