Μήπως τον αδικούμε τον ΠΑΟΚ;

Μήπως τον αδικούμε τον ΠΑΟΚ;

Η σεζόν ολοκληρώνεται και τυπικά την Τετάρτη με τον τελικό κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Δυστυχώς για ακόμη μία φορά ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να είναι γιορτή θα διεξαχθεί μπροστά σε άδειες εξέδρες, υπό τον φόβο επεισοδίων και παρατράγουδων.

Σε κάθε περίπτωση, μιλάμε για μία αναμέτρηση που κρίνει τίτλο, επομένως το διακύβευμα είναι πολύ σημαντικό, έστω κι αν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν θα θυμίζει κάτι τέτοιο. Η ΑΕΚ θα κυνηγήσει το πρώτο της κύπελλο μετά το 2016 και 16ο συνολικά. Επίσης, έχει μία μοναδική ευκαιρία να γράψει ιστορία, κάνοντας νταμπλ για τρίτη φορά και πρώτη μετά το 1978!

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρα η πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης την τελευταία επταετία. Από το 2017 και μετά, μετράει τέσσερις κατακτήσεις, ενώ ο αυριανός τελικός θα είναι ο έκτος του. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει συνολικά οκτώ κύπελλα Ελλάδος και 23 παρουσίες σε τελικούς.

Για τον ΠΑΟΚ βέβαια δεν διακυβεύεται μόνο το τρόπαιο, αλλά και το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο. Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα, την τελευταία αγωνιστική της Superleague, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου τερμάτισε τέταρτη στο πρωτάθλημα. Απώλεσε δηλαδή τη δυνατότητα να εξασφαλίσει μέσω της λίγκας την έξοδο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Θα έχει ωστόσο μία δεύτερη ευκαιρία μέσω του κυπέλλου. Ασφαλώς, για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, αφενός να κατακτήσει ένα ακόμη κύπελλο, αφετέρου να αναβαθμίσει το ευρωπαϊκό του εισιτήριο, καθώς το Γιουρόπα Λιγκ είναι ξεκάθαρα πολύ πιο λαμπερή διοργάνωση από το Κόνφερενς Λιγκ και κυρίως πιο προσοδοφόρα.

Επίσης, το Γιουρόπα Λιγκ σημαίνει ότι θα ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό γύρο, δηλαδή στις 10 Αυγούστου, ενώ το Κόνφερενς από τον δεύτερο προκριματικό, στις 27 Ιουλίου. Αλλάζει δηλαδή όλος ο καλοκαιρινός προγραμματισμός του κλαμπ, η προετοιμασία και ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Όπως και να έχει, το κύπελλο για τον ΠΑΟΚ είναι ο τελευταίος στόχος που απέμεινε στη σεζόν και λογικά θα εμφανιστεί… λυσσασμένος προκειμένου να το πάρει. Άλλωστε, το απαίτησε και ο κόσμος του, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Το θετικό για τον Λουτσέσκου είναι πως δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών, πέρα από αυτή του Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος πολύ δύσκολα θα προλάβει τον αυριανό τελικό. Βέβαια, πλήρης ουσιαστικά είναι και η ΑΕΚ, αφού ο Αλμέιδα δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον Σέρχιο Αραούχο.

Οι μπουκ λογικά δίνουν φαβορί την Ένωση, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν απέδειξε πως είναι η κορυφαία ομάδα της Ελλάδας φέτος. Ωστόσο, η ψαλίδα στο σετ κρίνεται αρκετά μεγάλη για ένα τόσο ιδιαίτερο ματς. Ο άσος εντοπίζεται ακόμη και σε τιμές κάτω από το 2,00, ενώ το διπλό φτάνει μέχρι και στο 4,15.

Εν ολίγοις, οι μπουκ δίνουν πιθανότητα νίκης στην ΑΕΚ πάνω από 50% και στον ΠΑΟΚ κάτω από 25%! Αυτή η ανάγνωση είναι τουλάχιστον υπερβολική. Αγωνιστικά μπορεί η ΑΕΚ να έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο δεν αποκλείεται οι κιτρινόμαυροι να είναι ακόμη υπό την επήρεια της… μέθης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ αναμένεται να μπει απόλυτα συγκεντρωμένος και αποφασισμένος σε αυτό τον τελικό, επομένως το διπλό δεν θα έπρεπε να ξεπερνάει το 3,30, στη λογική ότι δεν είναι δα και τόσο χειρότερος, για να έχει κάτω από 30% πιθανότητα νίκης.

Άλλωστε, η αναμέτρηση θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ έχει τέσσερις σερί χαμένους τελικούς κυπέλλου από το 2017 μέχρι το 2020, εκ των οποίων οι τρεις κόντρα στον ΠΑΟΚ. Συνεπώς ο Δικέφαλος του Βορρά έχει μαζί του και την πρόσφατη παράδοση. Με χαμηλότερο ρίσκο, μπορεί να σταθεί και η επιλογή “Νικητής Διοργάνωσης ο ΠΑΟΚ” στο 2,67, όπου περιλαμβάνει και τα ενδεχόμενα παράτασης και πέναλτι.

EASY MEDIANETWORK
Close