Μήπως είναι λίγο μεγάλο το 18,00 του Τσούμπερ;

Μήπως είναι λίγο μεγάλο το 18,00 του Τσούμπερ;

Ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει στις πρώτες δύο αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ είναι αδιαμφισβήτητα ο Στίβεν Τσούμπερ. Ο Ελβετός άσος με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα έκανε αμέσως τη διαφορά στην ΑΕΚ και επιβεβαίωσε πως ο καλός-κανονικός παίκτης δεν χρειάζεται ούτε διάστημα προσαρμογής, ούτε πίστωση χρόνου για να δείξει τις δυνατότητές του.

Ο Τσούμπερ σε μόλις 119 λεπτά συμμετοχής με την κιτρινόμαυρη φανέλα έχει σημειώσει δύο γκολ και έχει επιχειρήσει έξι τελικές, δείγμα του πόσο επιδραστικός μπορεί να γίνει στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Η Stoiximan προσφέρει τον 30χρονο μεσοεπιθετικό στο 18,00 για πρώτο σκόρερ της κανονικής περιόδου και εμείς διερωτόμαστε: Μήπως είναι λίγο μεγάλο; Προφανώς η απόδοση παίζει σε αυτά τα επίπεδα διότι ο Τσούμπερ δεν είναι κεντρικός επιθετικός, παρόλα αυτά, με την παρουσία του στα πρώτα δύο ματς της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, έδειξε πως εκτελεστικά δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τους υπόλοιπους στράικερ της Σούπερ Λιγκ.

Πρώτο φαβορί στο 2,00 είναι ο Ελ Αραμπί, που σημείωσε πέρυσι 19 γκολ στην κανονική περίοδο. Εντούτοις δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μαροκινός άσος του Ολυμπιακού πλησιάζει πλέον τα 35 και ο Μαρτίνς φέτος αναμένεται να τον διαχειριστεί με “φειδώ”, δεδομένου ότι «ερυθρόλευκοι» επένδυσαν πολλά το καλοκαίρι και σε έναν ακόμη φορ πρώτης γραμμής, όπως ο Τικίνιο. Γενικά, στον Ολυμπιακό είναι πολύ πιθανό να μοιραστεί περισσότερο φέτος το σκοράρισμα και ως εκ τούτου να μην ανέβει τόσο ψηλά ο πήχης όπως την περσινή σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής δείχνει πως έχει σαφές πρόβλημα στο γκολ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ρίχνει το βάρος περισσότερο στην άμυνα και το κυριότερο, οι δύο επιθετικοί του Δικεφάλου του Βορρά, ο Σβιντέρσκι και ο Ακπομ, δεν έχουν πάρει ακόμη εμπρός.

Στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει κάποιος παίκτης με χαρακτήρα killer. Το “τριφύλλι” μεσοεπιθετικά έχει πολλές λύσεις (Παλάσιος, Βιτάλ, Καρλίτος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Βιγιαφάνες, Χατζηγιοβάνης) και εκτός απροόπτου θα πάρει λίγα γκολ από όλους.

Συμπερασματικά λοιπόν, ο μεγαλύτερος «ανταγωνισμός» για τον Τσούμπερ ίσως βρίσκεται στο εσωτερικό της ΑΕΚ και στο πρόσωπο του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος σκόραρε στο Ηράκλειο και προσφέρεται στο 10,00 για να αναδειχθεί αυτός πρώτος σκόρερ της κανονικής περιόδου. Επιμένουμε πάντως, πως το 18,00 για τον Τσούμπερ, με βάση τα όσα έχει δείξει μέχρι σήμερα είναι αρκετά μεγάλο και πιθανότατα θα πέσει κι άλλο αν ο Ελβετός σκοράρει ξανά στο βατό ματς της Τετάρτης με τη Λαμία.

EASY MEDIANETWORK
Close