Μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού: Κι αν τα «μοιράσουν» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ; (3,90)

Μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού: Κι αν τα «μοιράσουν» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ; (3,90)

Να λοιπόν που ξεκαθάρισε το πράγμα φίλοι μου για τον τελικό του Κυπέλλου και περιμένουμε σήμερα το απολύτως τυπικό της πρόκρισης του ΠΑΟΚ. Όχι βέβαια ότι είχαμε και ιδιαίτερες αμφιβολίες για το ποιοι μπορεί να είναι οι φιναλίστ.

Το 3-0 του πρώτου αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό άφηνε ελάχιστα, αν όχι μηδαμινά περιθώρια στους Ερυθρόλευκους για να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή. Το πάλεψαν, το προσπάθησαν, έβαλαν δύο γκολ, αλλά το… αυτογκόλ δεν το γλίτωσαν ούτε αυτή τη φορά, για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι τους και δη σε ντέρμπι!

Κάπως έτσι, η Ένωση έκλεισε κι αυτή θέση για έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου, βρίσκοντας και πάλι τον… γνώριμο αντίπαλό της. Τρεις σερί έπαιξαν άλλωστε οι δυο τους από το ’16 ως το ’19 κι όλοι τους βρήκαν νικητές τους Θεσσαλονικείς. Να συμβεί άραγε το ίδιο και τώρα; Κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει, αλλά δεν είναι παράλογο να ισχυριστεί κανείς πως ο ΠΑΟΚ θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο.

Αν, άλλωστε, τερματίσει τελικά 4ος ο ΠΑΟΚ και δεν κατάφερε να πάρει ούτε καν το Κύπελλο, θα μιλάμε ξεκάθαρα για μία αποτυχημένη σεζόν. Ασχέτως της ανάδειξης των μικρών και της φάσης ανανέωσης του ρόστερ του στην οποία βρίσκεται τον τελευταίο καιρό. Εκτός αυτού όμως, δεν είναι μόνο ο τίτλος που μετράει. Που φυσικά δεν… περισσεύουν στην ομάδα του Λουτσέσκου.

Είναι και το ευρωπαϊκό δέλεαρ, αφού αν δεν καταφέρει να τερματίσει στην 3η θέση, έχοντας να καλύψει χάντικαπ 6 βαθμών από τον Ολυμπιακό, μόνο με την κατάκτηση του Κυπέλλου θα μπορέσει να πάρει το τρίτο “καλό” εισιτήριο που οδηγεί στο Europa League. Ειδάλλως… Conference.

Την ίδια στιγμή άλλωστε, η ΑΕΚ είναι πιθανό να πάει στον τελικό “μεθυσμένη” από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του πρώτου στο νεότευκτο γήπεδό της, στην “OPAP Arena”. Οι μπουκ συνεχίζουν να τη θεωρούν φαβορί και σωστά νομίζω, αφού μπορεί να παραμένει με συγκάτοικο στην κορυφή τον Παναθηναϊκό, αλλά έχει βγάλει έναν πολύ μεγάλο σκόπελο, που είναι φυσικά η Τούμπα. Περισσότερες λύσεις έχει, ποιοτικότατο ρόστερ δεδομένα διαθέτει, όπως και μία απολύτως καυτή έδρα.

Αν τώρα τα βάλουμε στη… σούμα αυτά τα δύο, να στεφθεί δηλαδή η Ένωση πρωταθλήτρια και να “μοιραστεί” τους τίτλους με τον ΠΑΟΚ, να κατακτήσουν δηλαδή οι Θεσσαλονικείς το Κύπελλο, σενάριο που μοιάζει απολύτως ρεαλιστικό, μπορούμε να βγάλουμε ένα ωραιότατο 3,90 ποντάροντας μερικά ευρουλάκια στη Novibet.

Τι λέτε, δεν αξίζει;

EASY MEDIANETWORK
Close