Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού: Ποια ομάδα δίνουν πλέον οι στοιχηματικές φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα

Μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού: Ποια ομάδα δίνουν πλέον οι στοιχηματικές φαβορί για να κατακτήσει το πρωτάθλημα

Ο Παναθηναϊκός σκαρφάλωσε ξανά στην κορυφή της Super League, έστω με παιχνίδι περισσότερο από την ΑΕΚ, έπειτα τη χθεσινή νίκη του επί του Παναιτωλικού με 2-0. Μετά την κακή εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, οι Πράσινοι επέστρεψαν και στις καλές εμφανίσεις, έστω κι αν έγινε εμφανής ακόμα μία φορά η δυσκολία τους στο να τελειώσουν τις φάσεις που δημιουργούν.

Η αλήθεια είναι πως τους έλειψε και η τύχη, αφού τρεις φορές είδαν την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι. Από την άλλη πλευρά όμως, όταν σε εντός έδρας ματς με Βόλο και Παναιτωλικό κάνεις περισσότερες από 50 τελικές, προφανώς τα μόλις τέσσερα τέρματα, τα οποία μάλιστα ήρθαν μετά το 50ο λεπτό του αγώνα και στα δύο ματς, δείχνουν… κάτι.

Το σημαντικό βέβαια για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς είναι ότι η “δουλειά” έγινε. Έβγαλε εις πέρας την… υποχρέωσή της και πλέον περιμένει ένα “δώρο” είτε από τον Ατρόμητο αύριο, είτε από τον Ολυμπιακό την Κυριακή.

Στο +2 επί του παρόντος από την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός, η Ένωση ωστόσο έχει κι ένα παιχνίδι λιγότερο, το αυριανό στο Περιστέρι, που είχε αναβληθεί λόγω της πολύκροτης ιστορίας με τα… παρεκκλίνοντα δοκάρια.

Διόλου εύκολη αποστολή για την ομάδα του Αλμέιδα, παρότι ο Ατρόμητος ουσιαστικά δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού έμεινε οριστικά εκτός εξάδας. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν θα έχει και κίνητρο το συγκρότημα του Κόουλμαν. Τα όσα συνέβησαν όλο το προηγούμενο διάστημα, προφανώς κι αποτελούν από μόνα τους λόγο για να παίξει στα… κόκκινα το ματς η ομάδα των δυτικών προαστίων. Αυτό τουλάχιστον λέει η λογική και η… περιρρέουσα ατμόσφαιρα και μένει να αποδειχτεί στην πράξη.

Γεγονός πάντως είναι ότι η ΑΕΚ κρατάει την τύχη στα χέρια της αναφορικά με την πρωτιά της κανονικής διάρκειας. Αν η ίδια κάνει το 2/2 κόντρα σε Ατρόμητο και Ολυμπιακό, που βέβαια μόνο απλή υπόθεση δεν θα είναι, τότε θα προσπεράσει τους Πράσινους και θα μπει στα πλέι οφ από το +1, αν βεβαίως κι ο Παναθηναϊκός δεν αφήσει βαθμούς στο Περιστέρι την τελευταία αγωνιστική.

Με το Τριφύλλι πάντως να βρίσκεται ξανά στην κορυφή, η ΑΕΚ συνεχίζει να θεωρείται ως το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και μάλιστα σε ελαφρώς μειωμένη απόδοση. Απόρροια προφανώς του εμφατικού διπλού που έκανε στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ με 3-0.

Συγκεκριμένα η Ένωση προσφέρεται στο 1,95 για να στεφθεί πρωταθλήτρια, ενώ ο Παναθηναϊκός δίνεται στο 3,30. Πιο πίσω έρχεται ο Ολυμπιακός στο 5,50 κι έπειτα ο ΠΑΟΚ στο 7,00.

Προφανώς βέβαια οι αποδόσεις αυτές θα αλλάξουν αν η ΑΕΚ δεν κατάφερε αύριο να περάσει αλώβητη από την έδρα του Ατρομήτου ή -πολύ περισσότερο- αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να γίνει η πρώτη ομάδα που θα σπάσει την Κυριακή την έδρα του Δικεφάλου, που μετράει 14/14 νίκες στην “OPAP Arena”. Εκεί, οι Πειραιώτες θα μπουν πολύ γερά στο κόλπο του τίτλου, πλησιάζοντας -τουλάχιστον- στο -3 την ΑΕΚ και φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε μία συγκλονιστική μάχη στα πλέι οφ.

EASY MEDIANETWORK
Close