Ο Ολυμπιακός στο δρόμο προς τα αστέρια (2,25)

Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός φέτος στην Ευρώπη;

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει απόψε το ταξίδι του στο Γιουρόπα Λιγκ και ασφαλώς το βασικό ερωτηματικό είναι μέχρι πού μπορεί να φτάσει φέτος η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς;

Οι «ερυθρόλευκοι» την προηγούμενη διετία έπαιξαν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και από εκεί έφτασαν μέχρι τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Το 2019/20 σημείωσαν την επική πρόκριση επί της Αρσεναλ στους «32» της διοργάνωσης, ενώ την περσινή σεζόν ο Ολυμπιακός απέκλεισε με εξίσου δραματικό τρόπο την Αϊντχόφεν, στον ίδιο γύρο.

Δυστυχώς, η φετινή έκδοση του Ολυμπιακού, δεν δείχνει ικανή για εφάμιλλες ευρωπαϊκές υπερβάσεις. Τουλάχιστον με βάση την εικόνα που έχουμε στο πρώτο στάδιο της σεζόν, δηλαδή από τα έξι ματς που έδωσαν οι πρωταθλητές Ελλάδας στα προκριματικά και το ένα με τον Ατρόμητο, στη Σούπερ Λιγκ.

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε ότι ο Ολυμπιακός στάθηκε σχετικά άτυχος στην κλήρωση, καθώς έπεσε σε έναν αρκετά δύσβατο και αμφίρροπο όμιλο με την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, τη Φενερμπαχτσέ και την Αντβέρπ. Σε αυτόν τον όμιλο, δεν θα είναι εύκολο οι «ερυθρόλευκοι» να βάλουν από κάτω τόσο την Αϊντραχτ όσο και τη Φενέρ, προκειμένου να περάσουν κατευθείαν στους «16» του Γιουρόπα.

Με τα τωρινά δεδομένα, για τον Ολυμπιακό θα είναι επιτυχία αν καταφέρει να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ έστω ως δεύτερος από τον όμιλο, δηλαδή να δώσει ένα έξτρα μπαράζ με κάποιον τρίτο του Τσάμπιονς Λιγκ για να περάσει στους «16».

Φυσικά, αν ο Ολυμπιακός φτάσει στο νοκ άουτ η αποστολή του προμηνύεται επικίνδυνη, διότι οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από το Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι πολύ ισχυρές, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι τον Φεβρουάριο, που θα γίνει το μπαράζ, αναμένεται να έχει ανάψει για τα καλά η μάχη στη Σούπερ Λιγκ, η οποίο φέτος προβλέπεται πολύ πιο ανταγωνιστική μετά την ενίσχυση της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Όλα αυτά συνηγορούν ότι το ταβάνι του Ολυμπιακού φέτος φαίνεται πως φτάνει μέχρι το νοκ άουτ του Γιουρόπα. Ο αποκλεισμός των «ερυθρόλευκων» σε αυτό το σημείο προσφέρεται στο 4,25 στη Stoiximan.

Δεν μπορεί βέβαια να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο της τρίτης θέσης στον όμιλο (2,90 στη Stoiximan), που θα δώσει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να συνεχίσει στο Κόνφερενς, δηλαδή σε μία πιο βατή διοργάνωση. Οι Πειραιώτες πάντως δηλώνουν διαχρονικά πως παίζουν πάντα για το καλύτερο στην Ευρώπη, άρα δεν υπάρχουν σκέψεις νέας υποβάθμισης, μετά τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

EASY MEDIANETWORK
Close