Με Γιοβάνοβιτς και μεταγραφές: Πόσο δίνει η κατάκτηση του πρωταθλήματος της νέας σεζόν από τον Παναθηναϊκό

Με Γιοβάνοβιτς και μεταγραφές: Πόσο δίνει η κατάκτηση του πρωταθλήματος της νέας σεζόν από τον Παναθηναϊκό

Η ποδοσφαιρική σεζόν έλαβε ουσιαστικά τέλος κι επίσημα την Κυριακή, με την ολοκλήρωση των πλέι οφ, όπου η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια για 13η φορά στην ιστορία της. Για να λήξει και τυπικά βέβαια η αγωνιστική χρονιά, θα πρέπει να γίνει κι ο τελικός του Κυπέλλου, όπου εκτός των άλλων, θα ξεκαθαρίσουν και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Οι ομάδες έχουν αρχίσει ουσιαστικά ήδη τον προγραμματισμό τους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να το έχουν κάνει. Ο Παναθηναϊκός, που έφτασε πιο κοντά από ποτέ στην πηγή εδώ και 13 χρόνια, αλλά τελικά έμεινε… διψασμένος, βρίσκεται εδώ και καιρό σε φάση σχεδιασμού για τη νέα σεόν, όπως δήλωσε με κάθε επισημότητα ο Γιάννης Αλαφούζος.

Μία ομάδα που θα έχει τον ίδιο προπονητή για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, κάτι που έχει να συμβεί πάρα πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό. Τελευταία φορά, συνέβη πριν οχτώ χρόνια, με τον Γιάννη Αναστασίου που αναλαμβάνει το καλοκαίρι του ’13, να ξεκινάει και τη σεζόν 2015-16, αλλά να απολύεται στα μισά (τον Νοέμβριο), μετά το ευρωπαϊκό κάζο από την Καμπάλα.

Πολύ σημαντικό στοιχείο για τους Πράσινους αυτό, καθώς και τις δύο χρονιές με τον Σέρβο προπονητή στο τιμόνι, έχουν κάνει… άλματα. Στην πρώτη του σεζόν, ο Γιοβάνοβιτς παρέλαβε μία ομάδα με καταβαραθρωμένο ηθικό, εκτός Ευρώπης και κλείνοντας με το 1-4 από τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, για να φτάσει ως την κατάκτηση του Κυπέλλου. Φέτος, κατάφερε να διεκδικήσει στα ίσια το πρωτάθλημα ως την προτελευταία αγωνιστική ουσιαστιά, όταν και γκρεμίστηκε από την κορυφή, στην οποία βρισκόταν στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν.

Όσο για το τι παραπάνω μπορούμε να δούμε τη νέα χρονιά; Θα πρέπει να περιμένουμε να το δούμε. Το δεδομένο ωστόσο είναι πως οι Πράσινοι θα έχουν σίγουρα τον ίδιο προπονητή, αλλά και αυξημένο μπάτζετ σε σχέση με τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Γύρω στα 27 εκατ. ευρώ έφτασε το φετινό, το νέο υπολογίζεται ότι μπορεί να αγγίξει τα 35. Εξάλλου, θα πρέπει η ομάδα να ενισχυθεί κι ενόψει των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων και δη στα προκριματικά του Champions League.

Αν μη τι άλλο πάντως, προκαλεί μία εντύπωση ότι μία ομάδα που έφτασε φέτος τόσο κοντά στον τίτλο, λογίζεται ως τρίτο-τέταρτο φαβορί για το πρωτάθλημα την αμέσως επόμενη χρονιά. Προφανώς οι μπουκ εκτιμούν ότι ο Παναθηναϊκός φέτος τρύπησε το ταβάνι του, για να φτάσει εκεί που έφτασε. Όπως βέβαια εκτιμούν κι ότι αποκλείεται ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί ξανά τόσο κακός και θα κάνει κι εκείνος τη δική του αντεπίθεση.

Για να είμαστε πιο συγκεκριμένα, πρώτο φαβορί θεωρείται -ως πρωταθλήτρια- η ΑΕΚ, αλλά οριακά έναντι του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα προσφέρεται στο 2,50 ενώ οι Πειραιώτες στο 2,75.

Από πίσω τους έρχεται ο Παναθηναϊκός σε απόδοση 5,00, οριακά πιο πάνω από τον ΠΑΟΚ που πληρώνει στο 5,50.

Να θυμίσουμε εδώ βέβαια ότι πέρυσι ο Παναθηναϊκός πλήρωνε πολύ περισσότερο, αλλά έφτασε να είναι πρωτοπόρος ως την προτελευταία αγωνιστική. Περίπου στο 8,00 είχε κάτσει η μπίλια όταν άρχιζε το πρωτάθλημα, αλλά είχε ανοίξει περίπου στο 15,00. Κοινώς, έπεσαν… χιλιόμετρα έξω οι μπουκ στην εκτίμησή τους.

Να συμβεί άραγε και φέτος αυτό; Οψόμεθα…

EASY MEDIANETWORK
Close