Ματς ορόσημο στην καριέρα του Κόφελντ (2,45)

Ματς ορόσημο στην καριέρα του Κόφελντ (2,45)

Ανεμος αλλαγής πνέει στη Βόλφσμπουργκ μετά την πρόσληψη του Φλόριαν Κόφελντ και την απομάκρυνση του… μυρωδιά Μαρκ Φαν Μπόμελ. Ο Ολλανδός τεχνικός παρέλαβε το καλοκαίρι μία στρωμένη ομάδα από τον Ολιβερ Γκλάζνερ (νυν τεχνικός της Αϊντραχτ) και μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες παραλίγο να τα γκρεμίσει όλα!

Οι «λύκοι» βλέποντας ότι δεν οδηγεί πουθενά το πράγμα με τον Φαν Μπόμελ, έλυσαν τη συνεργασία τους μαζί του και έφεραν στον πάγκο τον Κόφελντ, που κυκλοφορούσε ελεύθερος και ωραίος μετά τον υποβιβασμό της Βέρντερ.

Ο Κόφελντ (39 ετών) είναι ένας φιλόδοξος τεχνικός και παρότι χρεώθηκε τον άδοξο υποβιβασμό της Βρέμης θεωρείται από τους πλέον ανερχόμενους προπονητές στη Γερμανία. Μερικοί το συγκρίνουν και με τον Νάγκελζμαν της Μπάγερν!

Το ντεμπούτο του το Σάββατο στο Λεβερκούζεν ήταν ιδανικό, αφού οδήγησε τη Βόλφσμπουργκ στο τρίποντο με 2-0, έπειτα από οχτώ επίσημα ματς χωρίς νίκη!

Η αλλαγή ψυχολογίας και κλίματος έγινε φανερή με το καλημέρα στη Βόλφσμπουργκ, η οποία θέλει τώρα να χτίσει θετικό σερί αποτελεσμάτων. Για τον Κόφελντ το αποψινό ματς με τη Ζάλτσμπουργκ θα είναι το πρώτο στην καριέρα του στην κορυφαία σκηνή του Τσάμπιονς Λιγκ και παράλληλα το εντός έδρας ντεμπούτο του στον πάγκο των «λύκων».

Προφανέστατα λοιπόν για τον Κόφελντ το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι απλά μία μέρα στη δουλειά, αλλά ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην καριέρα του. Παράλληλα, οι Γερμανοί θέλουν πολύ να πάρουν ρεβάνς για την εύκολη ήττα (3-1) που υπέστησαν στο Ζάλτσμπουργκ πριν δύο εβδομάδες για να μπουν έτσι γερά στο κόλπο της δυάδας.

Οι πρωταθλητές Αυστρίας είναι αήττητοι στον όμιλο και με νίκη απόψε εξασφαλίζουν την πρόκρισή τους στο «16» για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ωστόσο ακόμη και να χάσουν δεν χάθηκαν, αφού με επτά βαθμούς σε τρία ματς εξακολουθούν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους.

Με τον άσο λοιπόν στο 2,45 αξίζει να εμπιστευτούμε το μομέντουμ που πάει να χτίσει η Βόλφσμπουργκ αμέσως μετά την αλλαγή προπονητή.

EASY MEDIANETWORK
Close