Μάχη Χάμιλτον-Φερστάπεν: Γι' αυτό ο Λιούις θα πάρει και φέτος το πρωτάθλημα...

Μάχη Χάμιλτον-Φερστάπεν: Γι' αυτό ο Λιούις θα πάρει και φέτος το πρωτάθλημα...

Η φετινή σεζόν της Φόρμουλα 1 μοιάζει να μας αποζημιώνει για τη… βαρεμάρα των 10, σχεδόν, προηγούμενων, όταν πρώτα η Ρεντ Μπουλ κι εν συνεχεία η Μερσέντες (η απόλυτη κυρίαρχος, δηλαδή, της υβριδικής περιόδου της F1) έκαναν περίπατο και έπαιρναν από τα μέσα του πρωταθλήματος τους τίτλους.

Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον δίνουν μάχη μέχρις εσχάτων, με τον Ολλανδό να έχει κάνει συνολικά καλύτερη σεζόν (λιγότερα λάθη, περισσότερες ατυχίες από τον βασικό του ανταγωνιστή) αλλά να βρίσκεται μπροστά μόλις 8 βαθμούς, με δύο αγώνες να απομένουν για το οριστικό πέσιμο της καρό σημαίας.

Πριν την έναρξη του grand prix της Βραζιλίας και με τη διαφορά μετά το sprint race (και την τιμωρία του Χάμιλτον λόγω παρανομίας στο σύστημα DRS της Μερσέντες) να βρίσκεται στο +21 υπέρ του, ο Ολλανδός παιζόταν περίπου στο 1,5 απόδοση για να είναι ο επόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μετά την αλλαγή του power unit του Βρετανού, ωστόσο, και την επιβλητική νίκη του 36χρονου πιλότου στο Ιντερλάγκος αλλά και το Κατάρ, η διαφορά ψαλιδίστηκε, όπως προείπαμε, στους 8 πόντους με τον αγώνα της Σαουδικής Αραβίας και του Άμπου Ντάπι να έπονται.

Μάχη Χάμιλτον-Φερστάπεν: Γι' αυτό ο Λιούις θα πάρει και φέτος το πρωτάθλημα...

Και, πλέον, συμβαίνει το εξής παράδοξο: παρά το γεγονός πως ο Μαξ είναι ακόμα μπροστά και μένουν μόλις 2 grand prix, φαβορί παρουσιάζεται ο Λιούς! Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δίνεται πλέον στην Stoiximan στο 1,65, την στιγμή που ο πιλότος της Ρεντ Μπουλ δίνει 2,20.

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, κάτι… ξέρουν οι στοιχηματικές: πράγματι η Μερσέντες λόγω σχεδίασης της πίστας στην Σαουδική Αραβία αναμένεται να κάνει περίπατο, με τον Φερστάπεν ακόμα κι αν τερματίσει δεύτερος να είναι είτε στο +2 είτε στο +1 είτε να έχουμε… ισοπαλία.

Και στο Άμπου Ντάμπι η εικόνα δύσκολα θα διαφοροποιηθεί, επομένως το καλύτερο σενάριο για τον υπερταλαντούχο Φερστάπεν μάλλον είναι κάποια εγκατάλειψη ή ατυχία του Χάμιλτον.

Ειδάλλως, ο Λιούις πάρα πολύ δύσκολα θα το χάσει…

EASY MEDIANETWORK
Close