Λύνει τα χέρια του Σερέλη: Ο πιο κομβικός παίκτης του Παναθηναϊκού τον στέλνει σήμερα στους τελικούς

Λύνει τα χέρια του Σερέλη: Ο πιο κομβικός παίκτης του Παναθηναϊκού τον στέλνει σήμερα στους τελικούς

Παναθηναϊκός-Περιστέρι… πράξη πέμπτη στους ημιτελικούς των playoffs της Basket League. Ποιος να το περίμενε ότι οι Πράσινοι θα έπρεπε να φτάσουν σε Game 5 μετά από πάρα πολλά χρόνια, για να πάρουν την πρόκριση στους τελικούς, όπου ήδη περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είναι ήδη η “νικήτρια” του ζευγαριού, ασχέτως της τελικής έκβασης. Απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολλαπλάσιο μπάτζετ, έχει καταφέρει να το φτάσει ως το… τέρμα, με τρεις νίκες φέτος επί του Τριφυλλιού, αφού είχε κερδίσει και στο ματς της κανονικής διάρκειας στο Περιστέρι.

Τα ψέματα ωστόσο κάπου εδώ τελειώνουν. Οι Πράσινοι καλούνται επιτέλους να δείξουν χαρακτήρα και να κάνουν το αυτονόητο. Ναι, μπορεί στον τελικό οι πιθανότητές τους να είναι στα όρια του… ανύπαρκτου κόντρα στον “αιώνιο” αντίπαλό τους, όπερ σημαίνει ότι πιθανότατα θα πάμε για νέα “σκούπα” και το αρνητικό σερί με τον Ολυμπιακό θα φτάσει στο 16-0, αλλά μία ομάδα του βεληνεκούς του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να σκέφτεται κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Η ομάδα του Σερέλη μόνο ομάδα δεν ήταν στα περισσότερα παιχνίδια με το Περιστέρι. Με εξαίρεση την εμφατική νίκη στο Game 1, παρουσιάστηκε κανονικό συνονθύλευμα στα δύο εκτός έδρας ματς της σειράς, ενώ και η δεύτερη νίκη της στο ΟΑΚΑ ήρθε με αρκετό κόπο (89-80) και σίγουρα χωρίς να βγάλει μάτια.

Πολλά από τα βαριά χαρτιά των Πρασίνων δεν έχουν τραβήξει μέχρι στιγμής. Θυμίζουμε ότι πλέον δεν υπάρχει και ο… κακός Μπέικον. Άρα οι ποιοτικές λύσεις στα χέρια του προπονητή του Τριφυλλιού είναι ακόμα λιγότερες. Εξ ου και, τουλάχιστον σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, έχει βγει μπροστά ο Μάριους Γκριγκόνις.

Ο Λιθουανός φόργουορντ ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού και στα δύο τελευταία ματς της ομάδας του. Από τους μόλις 71 πόντους που σημείωσαν οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης πριν από τρεις ημέρες, οι 20 π., μαζί μάλιστα με 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, προήλθαν διά χειρός Γκριγκόνις. Όπως 20 π. είχε βάλει και στο αμέσως προηγούμενο, επίσης με γεμάτη στατιστική (7 ρ., 2 ασ.), ενώ στους 14 π. είχε σταματήσει στο Game 1 της σειράς.

Κακά τα ψέματα, παρότι δεδομένα έχει προσφέρει πολύ λιγότερα του αναμενόμενου και των υψηλών προσδοκιών που υπήρχαν το περασμένο καλοκαίρι, ο διεθνής άσος είναι ό,τι ποιοτικότερο διαθέτει αυτή τη στιγμή το ρόστερ των Πρασίνων. Εξ ου και είναι υποψήφιος για να βρίσκεται στην ομάδα και της νέας σεζόν.

Σε αυτόν λοιπόν θα στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό ο Σερέλης και στο αποψινό Game 5 για να αποφύγει ο Παναθηναϊκός το… κάζο του αιώνα. Ο Γκριγκόνις αναμένεται να πάρει και πάλι αρκετές μπάλες και να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες στο σκοράρισμα.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, δείχνει παραπάνω από ok και το line των 14,5 πόντων, με το Over να πληρώνει στο 1,80 από τη Stoiximan.

EASY MEDIANETWORK
Close