Ανησυχητικά δείγματα στην απόδοση του Ολυμπιακού (2,32)

Ξεπλένει όσα συνέβησαν τη Δευτέρα (3,05)

Ο Ολυμπιακός έρχεται από ήττα σοκ στο αιώνιο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την Basket League, ειδικά μάλιστα με τον τρόπο που ήρθε αυτή. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να προηγηθούν με 59-45 λίγο πριν λήξει η τρίτη περίοδος και με 67-55 πέντε λεπτά πριν το φινάλε, στο τέλος όμως ήπιαν θάλασσα και επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να φύγει θριαμβευτής από το Φάληρο.

Είναι αλήθεια, πως ο Ολυμπιακός δεν έπιασε καλή απόδοση τη Δευτέρα. Η ζώνη των «πράσινων» του χάλασε το μυαλό και στο τελευταίο δεκάλεπτο κυριεύτηκε από άγχος βλέποντας ότι δεν μπορούσε να «σκοτώσει» το ματς.

Τα… προκλητικά ελεύθερα σουτ του Γουόκαπ δεν μπήκαν, ο Βεζένκοφ έχασε τρεις καθοριστικές βολές, ο Φαλ κάποια στιγμή κουράστηκε και τελικά οι «ερυθρόλευκοι» του απόλυτου (7/7) εντός έδρας στη Euroleague, παρέδωσαν το απόρθητο του ΣΕΦ στο πρώτο παιχνίδι τους φέτος με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι προτελευταίος στην κατάταξη της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι πως ακόμη και σε αυτό το ματς, που δέχθηκε μία ισχυρή γροθιά στο στομάχι από τον αιώνιο αντίπαλο, η άμυνά του δεν ήταν κακή. Με βάση την εικόνα του αγώνα στα πρώτα τρία δεκάλεπτα, ο Παναθηναϊκός φαινόταν αδύνατο να περάσει τους 70 πόντους.

Στην τέταρτη βέβαια περίοδο οι παίκτες του Πρίφτη άρχισαν να βλέπουν το καλάθι σαν βαρέλι κι έβαλαν 33 πόντους, μία επίδοση αν όχι αφύσικη, σίγουρα σπάνια, ειδικά σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός ακόμη και σε μία κακή ήττα όπως αυτή επιβεβαίωσε στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης το αμυντικό του φίλτρο και πάνω σε αυτό οφείλει να στηριχθεί για να μπορέσει απόψε να κοντράρει την Αρμάνι, η οποία επίσης έχει μία από τις καλύτερες άμυνες της Euroleague.

Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα μετά από τέσσερις ήττες εκτός έδρας ψάχνει απόψε το πρώτο της διπλό στην εφετινή Euroleague, απέναντι σε μία ομάδα που έχει υπερασπιστεί την έδρα της με επιτυχία και τις έξι φορές που κλήθηκε να το κάνει.

Σίγουρα, η αποστολή του Ολυμπιακού δεν είναι εύκολη κι αυτό βέβαια αποτυπώνεται και στις αποδόσεις, ωστόσο για τον κόουτς Μπαρτζώκα και τους παίκτες του είναι θετικό ότι το επόμενο ματς έρχεται αμέσως μετά τη σφαλιάρα της Δευτέρας, διότι πάντα στον αθλητισμό οι ήττες γιατρεύονται με νίκες.

Και ακόμη πιο θετικό είναι το γεγονός ότι το ματς γίνεται μακριά από την Ελλάδα, εκεί που ο Ολυμπιακός θα έχει σαφώς μεγαλύτερη πνευματική ηρεμία, αφού δεν θα έχει στο κεφάλι του την γκρίνια των οπαδών και τη διαχρονικά πιεστική ατμόσφαιρα που μεταδίδει το ΣΕΦ.

Στη λογική λοιπόν της αντίδρασης και ότι θα… ξεπλύνει όσα συνέβησαν τη Δευτέρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, πάμε στο διπλό με -1,5 πόντο σε απόδοση 3,05.

EASY MEDIANETWORK
Close