Κόντρα σε όλους και σε όλα ο ΠΑΟΚ…

Κόντρα σε όλους και σε όλα ο ΠΑΟΚ…

Ο τίτλος ουσιαστικά κρίθηκε την περασμένη Δευτέρα, με την ΑΕΚ να περνάει νικηφόρα από το “Κλεάνθης Βικελίδης” και τον Παναθηναϊκό να χάνει στο “Καραϊσκάκη”. Το ενδιαφέρον λοιπόν στην τελευταία αγωνιστική των playoffs της Superleague επικεντρώνεται στην τρίτη θέση, η οποία θα κριθεί από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, στην Τούμπα.

Ο Ολυμπιακός είναι στο +3 από τον ΠΑΟΚ και ουσιαστικά παίζει για δύο αποτελέσματα. Αντίθετα, ο Δικέφαλος του Βορρά χρειάζεται μόνο τη νίκη για να τερματίσει τρίτος. Αν η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου κερδίσει την Κυριακή τους ερυθρόλευκους θα τους προσπεράσει, καθώς θα έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός έχει κάνει ελαφρώς καλύτερα playoffs, αφού στις πρώτες εννιά αγωνιστικές μάζεψε 14 βαθμούς έναντι 13 του ΠΑΟΚ. Ειδικά στον πρώτο γύρο στο Φάληρο, οι Πειραιώτες είχαν καταφέρει να κερδίσουν με 3-1 τον ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν στο 22′ με τον Μπράντον Τόμας και έκλεισαν το ημίχρονο με το σκορ στο 0-1.

Ο ΠΑΟΚ πάντως, μετά το βαρύ 4-0 από την ΑΕΚ, όπου πλήρωσε ακριβά την ανόητη αποβολή του Κάργα στο 10ο λεπτό, μάζεψε επτά βαθμούς σε τρία ματς. Επικράτησε με 3-2 του Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Παρά το γεγονός ότι παρατάχθηκε αποδεκατισμένος στη Λεωφόρο, πήρε ισοπαλία 1-1 από τον Παναθηναϊκό, που χτύπαγε τον τίτλο και τη Δευτέρα έκανε το καθήκον του στο Βόλο, κερδίζοντας με 2-0.

Σε ό,τι αφορά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Λουτσέσκου υπολογίζει στις επιστροφές των Ινγκασον, Αουγκούστο και Σάστρε. Αντίθετα, παραμένουν εκτός οι Ολιβέιρα και Νάρεϊ, ενώ είναι αβέβαιο αν θα καταφέρει να προλάβει να μπει έστω στην αποστολή ο Τάισον.

Για τον ΠΑΟΚ είναι κομβικό το παιχνίδι της Κυριακής, διότι αν το κερδίσει θα εξασφαλίσει το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο, αυτό που δίνει έξοδο στα προκριματικά του Europa League. Θα πάει λοιπόν στον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ χωρίς το συγκεκριμένο άγχος και κυρίως με ανεβασμένη ψυχολογία.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει οπωσδήποτε να κατακτήσει το κύπελλο απέναντι στην Ένωση για να βγει στο Europa League, ειδάλλως θα περιοριστεί με μία θέση στα προκριματικά του Conference League και χωρίς καμία δεύτερη ευκαιρία, σε ενδεχόμενο ευρωπαϊκό αποκλεισμό το καλοκαίρι.

Παρότι ο φετινός ο Ολυμπιακός δεν είναι το ίδιο ισχυρός όπως τα προηγούμενα χρόνια και πορεύεται το τελευταίο διάστημα με υπηρεσιακό τεχνικό, τον Ζοσέ Ανιγκό, δεν είναι για καμία ομάδα απλή υπόθεση να τον λυγίσει. Φάνηκε αυτό και από το πρόσφατο 0-0 με την ΑΕΚ στην OPAP Arena, όπου η Ένωση έπαιζε για τον τίτλο και όμως απέτυχε να κερδίσει.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει θετικό ρεκόρ (4-3-3) στις τελευταίες δέκα επισκέψεις του στην Τούμπα για το πρωτάθλημα και ότι θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη σχεδόν πάνοπλος, αφού είναι πιθανή η επάνοδος στην αποστολή των Πασχαλάκη, Κανός και Βαλμπουενά.

Οι μπουκ δίνουν φαβορί τον άσο την Κυριακή, ωστόσο ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για την τρίτη θέση, διότι όπως είπαμε παίζει για δύο αποτελέσματα. Το σενάριο να μη χάσουν οι ερυθρόλευκοι προσφέρεται στο 1.65, ενώ η νίκη του ΠΑΟΚ προσφέρεται στο 2.30.

EASY MEDIANETWORK
Close