Ηead 2 Head Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ποιον από τους 2 αιώνιους βλέπουν φαβορί οι στοιχηματικές

Ηead 2 Head Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ποιον από τους 2 αιώνιους βλέπουν φαβορί οι στοιχηματικές

Μία αγωνιστική απέμεινε για το φινάλε της κανονικής περιόδου στη Stoiximan Super League, συν το σημερινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, το οποίο εκκρεμούσε μετά την περιβόητη υπόθεση με τις διαστάσεις στις εστίες του Δημοτικού Σταδίου στο Περιστέρι.

Όλα τα παιχνίδια της τελευταίας στροφής θα διεξαχθούν την Κυριακή (12/3) στις 19:00. Την επομένη, δηλαδή τη Δευτέρα στις 13 Μαρτίου, η διοργανώτρια αρχή θα επικυρώσει την τελική βαθμολογία της regular season και θα διεξάγει την κλήρωση για να οριστούν οι αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, τα οποία ξεκινούν το αμέσως επόμενο σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται, ότι φέτος η Ελλάδα έχει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια εν όψει της επόμενης σεζόν. Δύο για το Τσάμπιονς Λιγκ (πρωταθλητής και δευτεραθλητής), ένα για το Γιουρόπα Λιγκ (κυπελλούχος) και δύο για το Κόνφερενς Λιγκ. Αν το κύπελλο δεν το κατακτήσει η Λαμία, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο, τότε τα εισιτήρια για το Κόνφερενς θα πάνε στην τέταρτη και πέμπτη ομάδα των πλέι οφ. Αν το κύπελλο το κατακτήσει ομάδα που τερματίσει στην πρώτη δυάδα, τότε στο Γιουρόπα Λιγκ θα πάει ο τρίτος της κατάταξης.

Όπως καταλαβαίνετε αναμένεται να γίνει πάρα πολύ μεγάλη μάχη, όχι μόνο για τον τίτλο, αλλά και για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα, ακόμη και σε περίπτωση που δεν καταφέρει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, είναι δεδομένο πως θα κυνηγήσει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση, θα προσπαθήσει δηλαδή να βάλει από κάτω είτε την ΑΕΚ, είτε τον Παναθηναϊκό.

Οι ερυθρόλευκοι είναι στο -5 αυτή τη στιγμή από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και την Κυριακή παίζουν στην OPAP Arena με την ΑΕΚ, ίσως στο ματς της σεζόν για αυτούς. Αν η ομάδα του Μίτσελ ηττηθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως έγινε στο κύπελλο, τότε θα απομακρυνθεί αισθητά από την πρώτη δυάδα. Μπορεί δηλαδή να βρεθεί ακόμη και στο -9 από την Ένωση (εφόσον βέβαια το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα κερδίσει σήμερα και στο Περιστέρι) και στο -8 από το “τριφύλλι”, που την Κυριακή παίζει με τον αδιάφορο βαθμολογικά Ατρόμητο.

Με τα υπάρχοντα δεδομένα, είναι μάλλον φυσιολογικό ότι ο Ολυμπιακός προσφέρεται αουτσάιντερ στην παρούσα φάση, στο head to head με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή στο ποιος από τους δύο αιώνιους θα τερματίσει πιο ψηλά στο φινάλε της σεζόν. Μπορεί, ο Ολυμπιακός να ήταν εμφανώς ανώτερος και στα δύο παιχνίδια με τους πράσινους, ωστόσο δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει ούτε στη Λεωφόρο (1-1), ούτε στο “Καραϊσκάκης” (0-0).

Γενικά, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πετύχει φέτος ούτε μία νίκη σε ντέρμπι με αντίπαλο από το Big 4. Έχουν δύο ισοπαλίες με τον Παναθηναϊκό, μία ισοπαλία και μία ήττα με την ΑΕΚ και τον ίδιο απολογισμό με τον ΠΑΟΚ. Με βάση λοιπόν τα πεπραγμένα του Ολυμπιακού μέχρι στιγμής στα μεγάλα ματς και το βαθμολογικό χάντικαπ που έχει έναντι των πράσινων οι αποδόσεις στο H2H των δύο αιωνίων κρίνονται απολύτως φυσιολογικές. Στο 2.40 να καταλάβει καλύτερη θέση ο Ολυμπιακός από τον Παναθηναϊκό, στο 1.53 να συμβεί το αντίθετο.

EASY MEDIANETWORK
Close