Η πρόκληση του 20,00: Κι αν η ΑΕΚ ξανακάνει στον Ολυμπιακό αυτό που έκανε στο κύπελλο;

Η πρόκληση του 20,00: Κι αν η ΑΕΚ ξανακάνει στον Ολυμπιακό αυτό που έκανε στο κύπελλο;

Ντερμπάρα αδέρφια σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί όπου η ΑΕΚ θα θελήσει να βγάλει οριστικά… νοκ άουτ τον Ολυμπιακό από τη διεκδίκηση του τίτλου. Αυτό ακριβώς βέβαια, κάνει και τους Ερυθρόλευκους ακόμα πιο επικίνδυνους απόψε, καθώς γνωρίζουν πως πρέπει να δώσουν τα… ρέστα τους. Σε διαφορετική περίπτωση, που φύγουν δηλαδή με άδεια χέρια, θα είναι αδύνατο να επιστρέψουν από το -9.

Το ντέρμπι βέβαια έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί κι αυτή δεν είναι άλλο από την ομάδα του Αλμέιδα. Κάτι που παραδέχεται και ο περισσότερος κόσμος, ενώ δεν θα μπορούσε να μην αποτυπώνεται και στις σχετικές αποδόσεις.

Και πώς όχι άλλωστε, όταν η Ένωση παίζει από την αρχή της χρονιάς το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, το πιο ελκυστικό, το πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμο, που όμοιό της, δεν είχαμε ξαναδεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό το ανηλεές πρέσινγκ, το πνίξιμο στον αντίπαλο. Το να χάνεις την μπάλα και… στιγμές αργότερα να έχεις ξανά εσύ την κατοχή. Το να μομβαρδίζεις με τελικές την αντίπαλη εστία. Κάτι παρόμοιο, αλλά νομίζω όχι στον ίδιο βαθμό, είχαμε δει μόνο από τον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε.

Και βέβαια, όταν πριν λίγες εβδομάδες, η ΑΕΚ έκανε… σμπαράλια τους Πειραιώτες με 3-0 στην “OPAP Arena” για το Κύπελλο, μετρώντας 14/14 νίκες μπροστά στο κοινό τους. Τα τέρματά τους δε; Στο εξωφρενικό 37-2!

Πόσο εφικτό είναι να ξαναδούμε κάτι τέτοιο σήμερα; Προφανώς και δεν είναι το πλέον πιθανό σενάριο, εξ ου και προσφέρεται στο εκκωφαντικό 20,00 από τη Stoiximan. Αν μη τι άλλο όμως, ιντριγκάρει το κυνήγι μίας επανάληψης της τριάδας του περασμένου μήνα, ιδίως από τη στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι θα κατέβουν χωρίς τους δύο πιο κομβικούς παίκτες τους σε κέντρο και άμυνα. Τον Εμβιλά και τον Σωκράτη.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, η ΑΕΚ έχει τον Λιβάι να προέρχεται από τραυματισμό, ωστόσο ο πρώτος σκόρερ της μπήκε στην αποστολή κόντρα στα προγνωστικά και η λογική λέει πως θα πάρει χρόνο συμμετοχής, έστω για ένα μισάωρο, από τη στιγμή που αποκλείστηκε ο Φαν Βέερτ.

Σε ένα γήπεδο που θα… βράζει, με μία ατμόσφαιρα εκκωφαντική. Με όλα σχεδόν τα δεδομένα να συνηγορούν υπέρ της.

EASY MEDIANETWORK
Close