Η μόνη λύση για τον τελικό Κυπέλλου στην Ελλάδα!

Η μόνη λύση για τον τελικό Κυπέλλου στην Ελλάδα!

Η σαπουνόπερα για το πού θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας αδέρφια καλά κρατεί και το σίριαλ φαίνεται ότι έχει κι άλλα επεισόδια μπροστά του.

Από την… Νέα Υόρκη, την Αυστραλία, την Αγγλία, πιο πρόσφατα την Κύπρο που μας έριξε τελικά άκυρο, φτάσαμε τελικά να ψάχνουμε και πάλι την έδρα εντός συνόρων. Θα είναι στο ΟΑΚΑ; Μα το ΟΑΚΑ… “δεν μας απάντησε” λένε στην ΕΠΟ!

Θα είναι στο Πανθεσσαλικό; “Μα ο Μπέος είπε όχι”, λένε πάλι από την ΕΠΟ.

Και να το “χαρτομάνι” των τελευταίων ωρών, με την ανακοίνωση του Ολυμπιακού Σταδίου ότι δεν έλαβε επιστολή από την Ομοσπονδία που να ζητάει το ΟΑΚΑ για τον τελικό, η οποία όπως αναμενόταν απαντήθηκε από την ΕΠΟ που λέει ότι η προκήρυξη ορίζει μόνο το Πανθεσσαλικό και για οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να συμφωνήσουν οι δύο φιναλίστ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Λες και δεν τα γνωρίζαμε όλα αυτά εδώ και μέρες.

Κι εδώ βέβαια υπάρχουν αρκετοί αστερίσκοι ακόμα. Θα προτιμήσει ο ΠΑΟΚ να πει “ναι” στο ΟΑΚΑ με το οποίο βγάζουν… σπυριά οι οπαδοί του λόγω του ταξιδιού που πρέπει να κάνουν από τη Θεσσαλονίκη; Για να λέμε την αλήθεια βέβαια, ένα δίκιο το έχουν. Και δύο μη σας πω. Δεν γίνεται, σου λέει, να ταξιδεύω κάθε χρόνο -γιατί έχω κι έξι τελικούς σε επτά χρόνια- τη μισή Ελλάδα για να δω σε έναν τελικό την ομάδα μου κι εσύ κυρία ΑΕΚ ή κύριε Παναθηναϊκέ να παίρνεις τη μηχανή σου και σε 20 λεπτά να είσαι στο ΟΑΚΑ.

Καλά όλα αυτά, αλλά… τι προτιμάει ο μέσος οπαδός του ΠΑΟΚ. Τελικό με… ταξίδι ή καθόλου τελικό; Γιατί αν ο αγώνας πάει τελικά στο Πανθεσσαλικό, όπως ορίζει και η προκήρυξη, πιθανότατα θα γίνει με τους όρους του Μπέου, δηλαδή με παιδιά κυρίως στην εξέδρα και κάποια λιγοστά εισιτήρια στους δύο φιναλίστ. Όχι περισσότερα από 1.000. Άντε να είναι οριακά παραπάνω.

Γι’ αυτό λοιπόν ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα. Βέβαια, πριν φτάσουμε σε αυτό το δίλημμα, θα πρέπει να δούμε αν πράγματι είναι διαθέσιμο το ΟΑΚΑ, αφού για την ώρα κάνει… νερά η διοίκησή του.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχουμε να κάνουμε ακόμα μία φορά με ένα απίθανο μπλέξιμο. Το χειρότερο απ’ όλα βέβαια είναι πως μας έχει γίνει συνήθεια πλέον και κάθε χρόνο καταλήγει σε σαπουνόπερα η έδρα του τελικού του Κυπέλλου. Φέτος μάλιστα δεν ξέρουμε καν το πότε, αφού υπάρχουν και οι εθνικές εκλογές, που ουσιαστικά “καίνε” την 20η Μαΐου που ορίζει η προκήρυξη.

Μήπως τελικά θα πρέπει να σκεφτούμε μία άλλη, πιο απλή λύση για την έδρα του τελικού; Ποια είναι αυτή; Διπλοί αγώνες και… end of story. Ένας τελικός εδώ, ένας τελικός εκεί, γεμάτες εξέδρες, φυσικά μόνο με φιλάθλους της γηπεδούχου ομάδας και η ζωή προχωράει!

Ακραίο; Ναι, ακραίο, αλλά μήπως βλέπετε κάποια άλλη λύση που να μην προκαλεί αντιδράσεις ένθεν κακείθεν; Σε αυτό το σημείο βέβαια, να σας πω ότι η σκέψη αυτή έχει πέσει πράγματι στο τραπέζι από ορισμένους παράγοντες, ακόμα και για τη φετινή σεζόν, αλλά είναι εκτός προκήρυξης και φαντάζει ως πολύ μακρινό σενάριο.

Εδώ που έχουν φτάσει όμως τα πράγματα, με την… ανικανότητα που μας διακρίνει έστω για έναν απλό τελικό Κυπέλλου, θα πρέπει να εξεταστεί κάθε ενδεχόμενο.

EASY MEDIANETWORK
Close