Final 4 αποδόσεις: Ποιον βλέπουν οι στοιχηματικές να σηκώνει την κούπα της Ευρωλίγκας

Final 4 αποδόσεις: Ποιον βλέπουν οι στοιχηματικές να σηκώνει την κούπα της Ευρωλίγκας

Το μεγαλύτερο μπασκετικό γεγονός σε διασυλλογικό επίπεδο στην Ευρώπη είναι αδιαμφισβήτητα το Final 4 της Ευρωλίγκας. Όλα τα βλέμματα των μπασκετόφιλων έχουν πέσει αυτή την εβδομάδα στο Κάουνας και το ενδιαφέρον είναι ασφαλώς τεράστιο, αφού για δεύτερη διαδοχική σεζόν το ελληνικό μπάσκετ θα έχει εκπρόσωπο στο κορυφαίο ραντεβού της χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει μία εντυπωσιακή αν μη τι άλλο πορεία μέχρι στιγμής. Με το υπάρχων σύστημα, τερμάτισε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην κορυφή της regular season και στα playoffs απέκλεισε στα πέντε παιχνίδια την ποιοτική και και σαφώς πιο ακριβή Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη. Η σειρά αποδείχθηκε ιδιαιτέρως σκληρή και απαιτητική και πρόσφερε μεταξύ άλλων και το χαϊλάιτ της σεζόν: Το απίστευτο buzzer-beater τρίποντο του Κώστα Σλούκα, χάρη στο οποίο οι ερυθρόλευκοι πήραν πίσω το πλεονέκτημα έδρας, στο Game 3.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ολυμπιακός έδωσε και πέρυσι το “παρών” στο Final 4 και έφτασε μία ανάσα από τον τελικό, ωστόσο το dagger του Βασίλιε Μίτσιτς στο φινάλε του ημιτελικού υπέγραψε τελικά τη δραματική πρόκριση της Εφές.

Φέτος ωστόσο, η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα επιστρέφει πολύ πιο έτοιμη και έμπειρη και δεν είναι τυχαίο ότι κουβαλάει τον τίτλο του φαβορί στη διοργάνωση, μαζί με την Μπαρτσελόνα. Βέβαια, ο ημιτελικός με την πρωτάρα, αλλά κλασάτη Μονακό των Μάικ Τζέιμς, Τζόρνταν Λόιντ και Έλι Οκόμπο δεν θα είναι καθόλου απλή υπόθεση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Μονακό είναι η μοναδική ομάδα φέτος που κέρδισε δύο φορές τους ερυθρόλευκους στη regular season.

Οι Πειραιώτες πάντως, είναι σαφώς ένας οργανισμός πολύ πιο ψημένος σε τέτοιου είδους παιχνίδια και η παρουσία του στο Final 4 δεν είναι πυροτέχνημα, αλλά το αποτέλεσμα μίας εξελικτικής διαδικασίας τριών ετών. Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η Μονακό δεν έχει ούτε κατά διάνοια την οπαδική βάση του Ολυμπιακού. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι θα κερδίσουν τη μάχη της εξέδρας και θα αισθάνονται σαν να παίζουν εντός έδρας, αφού αναμένονται τουλάχιστον 4.000 φίλοι τους στη Zalgirio Arena.

Στον άλλον ημιτελικό έχουμε το ισπανικό clasico σε ένα deja vu από το περσινό Final Four στο Βελιγράδι. Πέρυσι χαμογέλασε η Ρεάλ, φέτος ωστόσο τον πρώτο λόγο φαίνεται πως έχει η Μπαρτσελόνα, η οποία προκρίθηκε σκουπίζοντας στα playoffs τη Ζάλγκιρις.

Το συγκρότημα του Σαρούνας Γιασικεβέτσιους, ο οποίος ξέρει όσο κανένας άλλος το γήπεδο της πρώην ομάδας του, ταξίδεψε στη Λιθουανία με μοναδικό πρόβλημα την απουσία του Κόρι Χίγκινς.

Από την άλλη, η Ρεάλ μπορεί να έχει τον κορυφαίο σέντερ στην Ευρώπη, τον Βάλτερ Ταβάρες, ωστόσο η frontline της έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τις απουσίες των Γκάμπριελ Ντεκ, Γκερσόν Γιαμπουσέλι και Βενσάν Πουαριέ. Βέβαια, θα πρέπει να πιστωθεί στους Μαδριλένους ότι έγιναν η πρώτη ομάδα στα χρονικά που προκρίνονται σε Final 4 με ανατροπή από 0-2, ίσως στην πιο “πολεμική” σειρά όλων των εποχών, κόντρα στην Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Προβλέψεις λοιπόν σε ένα τέτοιο ντέρμπι δεν χωρούν, δεδομένου μάλιστα ότι ο Σάρας βρίσκεται σταθερά υπό αμφισβήτηση και γνωρίζει πολύ καλά ότι αν δεν κατακτήσει φέτος τη Euroleague, θα αποτελέσει παρελθόν για τους Καταλανούς. Οι μπουκ πάντως δίνουν το προβάδισμα στην Μπάρτσα με 4,5 πόντους. Σημειώνεται, ότι στην τελευταία χρονικά αναμέτρησή τους, για την ACB στις 16 Απριλίου, οι μπλαουγκράνα είχαν επικρατήσει πολύ εύκολα με 97-82, στη Βαρκελώνη.

Σε ό,τι αφορά στις αποδόσεις για το ποιος θα σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο, οι διαφορές μεταξύ Ολυμπιακού και Μπαρτσελόνα είναι δυσδιάκριτες. Ο Ολυμπιακός παίζει από το 2,60 μέχρι το 3,20 και η Μπαρτσελόνα από το 2,80 μέχρι το 3,15. Κάποιοι μπουκ δίνουν βραχεία κεφαλή στους ερυθρόλευκους, κάποιοι άλλοι στους Καταλανούς.

Τρίτο φαβορί κατατάσσεται η Ρεάλ σε αποδόσεις μεταξύ 4,00 και 4,25, ενώ η Μονακό θεωρείται καθαρό αουτσάιντερ από το 6,00 μέχρι και μαξ το 7,50!

EASY MEDIANETWORK
Close