Δώρο το 3,20 του Βεζένκοφ

Το καλοκαίρι ήταν γεμάτο μπάσκετ, με τους τελικούς του ΝΒΑ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως κακά τα ψέματα αυτό που έλειψε στους περισσότερους είναι η Ευρωλίγκα. Το κορυφαίο μπασκετικό πρωτάθλημα της Ευρώπης ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα και το OutsidersBet έχει ήδη αρχίσει να σκάει την σπυριάρα στο παρκέ.

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει την εφετινή σεζόν με δύο καινούρια δεδομένα. Το πρώτο ασφαλώς είναι η αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη από την ενεργό δράση και το δεύτερο ότι επιστρέφει στην Basket League.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προχώρησε σε στοχευμένες προσθήκες το περασμένο καλοκαίρι, φρόντισε να κρατήσει σε μεγάλο βαθμό τον περσινό κορμό και απέκτησε μόλις τέσσερις παίκτες (Φαλ, Ντόρσεϊ, Γουόκαπ, Λούντζης). Η γενική αίσθηση που υπάρχει είναι ότι καλύφθηκαν τα σοβαρά κενά που υπήρχαν και ότι το ρόστερ αναβαθμίστηκε, χωρίς να διαταραχθεί ιδιαίτερα η χημεία.

Ξεψαχνίζοντας τα ειδικά μακροχρόνια για τους παίκτες του Ολυμπιακού το μάτι μας έπεσε πάνω στην κατηγορία των τριπόντων. Οι μπουκ θεωρούν πρώτο φαβορί για να έχει περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ο Ελληνοαμερικανός γκαρντ είχε πέρυσι 39,4% από το τρίποντο. Επιχείρησε 165 προσπάθειες πίσω από τα 6.75 και ευστόχησε στις 65. Φέτος, το πιθανότερο είναι πως θα πάρει λιγότερες προσπάθειες, δεδομένου ότι ήρθε σε μία νέα ομάδα, άρα θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.

Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός στις θέσεις 2-3 είναι πολύ γεμάτος με παίκτες όπως ο Λαρεντζάκης, ο ΜακΚίσικ και ο Παπανικολάου, ενώ οφείλουμε να υπολογίσουμε και το ενδεχόμενο ο κόουτς Μπαρτζώκας να επιλέγει σχήματα με δύο πόιντ-γκαρντ, δηλαδή με Σλούκα και Γουόκαπ μαζί στην ίδια πεντάδα.

Δεύτερο φαβορί θεωρείται ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος πέρυσι είχε 57/141 τρίποντα, δηλαδή ποσοστό ευστοχίας 40,4%. Εδώ βέβαια θα υπενθυμίσουμε ότι ο Σλούκας είναι ένας κατ’ εξοχήν ομαδικός παίκτης και σε ένα σύνολο που έχει καλούς εκτελεστές γύρω του, κοιτάζει πρώτα την πάσα και μετά το καλάθι. Ακόμη και πέρυσι, που ο Ολυμπιακός δεν είχε τόσες λύσεις όπως φέτος, υπήρξαν στιγμές που ο “Σλούκι-Λουκ” δεν ήταν όσο επιθετικός θα έπρεπε στο καλάθι.

Τρίτο φαβορί και κατά την άποψή μας πιο ενδιαφέρον είναι ο Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος άσος εκτόξευσε τα νούμερά του την περσινή σεζόν, ήταν από τους πιο σταθερούς παίκτες του Ολυμπιακού και με τις εμφανίσεις του χτυπάει πλέον την πόρτα του ΝΒΑ.

Πέρυσι ο 26χρονος άσος είχε τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα για τον Ολυμπιακό (58/135) σουτάροντας με το εντυπωσιακό 43%. Όλα δείχνουν ότι ο Βεζένκοφ θα είναι και φέτος από τα βασικά επιθετικά όπλα των «ερυθρόλευκων» κι αν παραμείνει υγιής το 3,20 που δίνει ο Stoiximan για να είναι ξανά αυτός ο παίκτης του Ολυμπιακού με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας, μοιάζει με δώρο!

EASY MEDIANETWORK
Close