Δεν τον λένε τυχαία "Special One"...

Δεν τον λένε τυχαία "Special One"...

Το ματς που ξεχωρίζει αναμφίβολα στο αποψινό στοιχηματικό πρόγραμμα είναι ο μεγάλος τελικός του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα στη Σεβίλλη και τη Ρόμα, στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης.

Πρόκειται ασφαλώς για έναν σούπερ παιχνίδι, ανάμεσα στη βασίλισσα της διοργάνωσης Σεβίλλη και στον Special One των ευρωπαϊκών τελικών. Οι Σεβιγιάνοι θα παίξουν για 7η φορά σε τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, έχοντας το απόλυτο στους έξι προηγούμενους, με ισάριθμες κατακτήσεις.

Από την άλλη, ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι αήττητος σε πέντε ευρωπαϊκούς τελικούς στην καριέρα του, δύο με την Πόρτο, έναν με την Ιντερ, έναν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και φυσικά ο περσινός με τη Ρόμα στο Κόνφερενς Λιγκ.

Νομοτελειακά λοιπόν, απόψε το βράδυ ένα σερί θα σπάσει. Θα είναι αυτό της Σεβίλλης, που είναι η πολυνίκης της διοργάνωσης με έξι τίτλους (2006, 2007, 2014, 2015, 2016, 2020) ή αυτό του Πορτογάλου μαέστρου, που έχει κερδίσει τα πάντα και τους πάντες στην καριέρα του;

Η σεζόν ξεκίνησε πολύ άσχημα για τη Σεβίλλη. Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας αναγκάστηκε να απολύσει δύο τεχνικούς, τον Λοπετέγκι και τον Σαμπαόλι για να βρει το δρόμο του. Τελικά, με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ βγήκε εκτός επικίνδυνης ζώνης στο ισπανικό πρωτάθλημα και έκανε δύο απανωτές υπερβάσεις στο Γιουρόπα Λιγκ, αφού απέκλεισε στα προημιτελικά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στα ημιτελικά τη Γιουβέντους.

Απόψε, η Σεβίλλη δεν παίζει απλά για ένα ακόμη ευρωπαϊκό αστέρι, αλλά και για την είσοδό της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, δεδομένου ότι στη La Liga είναι 11η και θα χρειαστεί συνδυασμό αποτελεσμάτων την τελευταία αγωνιστική για να τερματίσει έστω 7η και να βγει τουλάχιστον στο Κόνφερενς Λιγκ.

Στον αντίποδα, η Ρόμα είναι πασιφανές πως έχει τρυπήσει το ταβάνι της την τελευταία διετία, που έχει στον πάγκο της τον Μουρίνιο. Παρά τα αλλεπάλληλα προβλήματα τραυματισμών και τις περιορισμένες λύσεις στο ρόστερ, οι τζιαλορόσι θα διεκδικήσουν για δεύτερη σερί σεζόν ευρωπαϊκό τρόπαιο, όταν μέχρι πρότινος είχαν στην τροπαιοθήκη τους μόνο το Κύπελλο Εκθέσεων του 1961!

Για τη Ρόμα το αποψινό παιχνίδι είναι το ματς της σεζόν, διότι αν το πάρει, εκτός από έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο, θα εξασφαλίσει και την είσοδό της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, της ερχόμενης σεζόν. Το πρόσφατο ρεκόρ (0-4-3) της ομάδας στο ιταλικό πρωτάθλημα, επιβεβαιώνει πως έχει ρίξει πλέον όλο το βάρος στο Γιουρόπα Λιγκ.

Φυσικά, στις τάξεις των οπαδών επικρατεί πανζουρλισμός, αφού πέρα από τους 15.000 ταξιδιώτες, που θα βρεθούν στη Βουδαπέστη, το κλαμπ ανακοίνωσε sold out και στο Ολίμπικο, όπου θα παραστούν 70.000 φίλοι της Ρόμα για να δουν από μάτριξ τον μεγάλο τελικό, στέλνοντας έτσι τη θετική τους ενέργεια.

Στοιχηματικά, μιλάμε για ένα εντελώς ισορροπημένο ζευγάρι, όπως μαρτυρούν και οι αποδόσεις. Ο άσος παίζει γύρω στο 2.95, το διπλό κοντά στο 2.80, ενώ κάτω από το 3.00 προσφέρεται το ενδεχόμενο της ισοπαλίας, διότι προφανώς παίζει πολύ σοβαρά να δούμε παράταση.

Η Σεβίλλη υπερέχει σε ποιοτικά χαρακτηριστικά και κατεβαίνει με τον μανδύα της άχαστης στο Γιουρόπα Λιγκ. Από την άλλη όμως, η Ρόμα έχει το ισχυρό χαρτί του Μουρίνιο, ο οποίος συγκριτικά με τον Μεντιλίμπαρ είναι ασφαλώς πολύ πιο έμπειρος και ψημένος σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις.

Το σενάριο να κατακτήσει η Ρόμα το τρόπαιο προσφέρεται στο 1.85 και περιλαμβάνει μέσα και την περίπτωση της παράτασης και των πέναλτι. Αν επιλέξουμε μαζί και το Under 2,5 στην κανονική διάρκεια, τότε χτίζουμε μία απόδοση στο 2.72.

Ο Μουρίνιο φημίζεται για τις άριστες αμυντικές του τακτικές και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι στους τέσσερις τελευταίους ευρωπαϊκούς τελικούς του, δεν δέχθηκε κανένα γκολ. Επίσης, στον επαναληπτικό ημιτελικό με τη Λεβερκούζεν, στη Γερμανία, η Ρόμα έκανε μόλις μία τελική, ωστόσο απενεργοποίησε πλήρως την ταλαντούχα επίθεση της Μπάγερ και πέρασε κρατώντας το 0-0 (1-0 είχε κερδίσει στο Ολίμπικο).

EASY MEDIANETWORK
Close