Δεν χάνει με τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί…

Δεν χάνει με τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί…

Λιγότερο από 24 ώρες απέμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες και σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, μοιάζει αδιαμφισβήτητη.

Την Παρασκευή προβλήθηκαν σε πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς (ANT1, MEGA, OPEN, ΣΚΑΪ, ACTION 24) πέντε διαφορετικές έρευνες και όλες παρουσίασαν μία σαφή υπεροχή του κυβερνώντος κόμματος. Συγκεκριμένα η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου κυμαίνεται από 5% μέχρι 7,3%.

Η ψαλίδα κρίνεται αρκετά μεγάλη και ουσιαστικά μη αναστρέψιμη στην κάλπη, εκτός κι αν το περίπου 10% που δηλώνει αναποφάσιστο πάει μονοκούκι στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο βέβαια, μοιάζει αρκετά δύσκολο μετά και τα τελευταία αυτογκόλ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις δηλώσεις Κατρούγκαλου και Φωτίου.

Παρότι όμως η γενική εικόνα είναι ξεκάθαρα υπέρ της ΝΔ, υπάρχουν και κατά τόπους περιφέρειες, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να διατηρεί το πάνω χέρι και να είναι δυνατό φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικές αποδόσεις. Για την Κουμουνδούρου ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα σε αυτές τις εκλογές είναι να διατηρήσει όλη την Κρήτη ροζ.

Το 2019, η ΝΔ πρώτευσε στις βουλευτικές εκλογές, αγγίζοντας το 40% πανελλαδικά, ωστόσο δεν μπόρεσε να κερδίσει κανέναν κρητικό νομό! Το Ηράκλειο είναι δεδομένο πως θα παραμείνει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση η διαφορά ήταν 13 ποσοστιαίες μονάδες.

Η προοδευτική συμμαχία διατηρεί προβάδισμα και στα Χανιά, τα οποία είχε κερδίσει το 2019 με 3,3% διαφορά. Το ενδεχόμενο να επικρατήσει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Χανίων, τον τόπο δηλαδή καταγωγής της οικογένειας Μητσοτάκη, προσφέρεται σε τιμές φαβορί, στο 1.30.

Πολύ πιο αμφίρροπη αναμένεται η μάχη στο Ρέθυμνο και το Λασίθι, όπου το 2019, η παράταξη του Αλέξη Τσίπρα πρώτευσε οριακά. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε 205 ψήφους παραπάνω από τη ΝΔ στο Ρέθυμνο και μόλις 103 στο Λασίθι!

Οι μπουκ δίνουν στο 1.70 την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο και οριακό αουτσάιντερ στο 2.00 τη ΝΔ. Στο Λασίθι βλέπουν το απόλυτο ντέρμπι, αφού προσφέρουν στο 1.85 και τα δύο μεγάλα κόμματα.

Από εκεί και πέρα, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί στο Δυτικό Τομέα Αττικής και στη Β’ Πειραιώς, σε δύο περιφέρειες δηλαδή λαϊκών στρωμάτων. Το 2019 τις είχε κερδίσει με διαφορά εννιά και οκτώ μονάδων αντίστοιχα. Πιο κλειστή ήταν η μάχη στη Δυτική Αττική, αφού κρίθηκε στις δύο μονάδες. Ωστόσο, και εκεί οι μπουκ δίνουν τον πρώτο λόγο στον ΣΥΡΙΖΑ σε απόδοση 1.40.

Αδιαπραγμάτευτη είναι η πρωτιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην Αχαΐα, μία περιφέρεια με παραδοσιακά κεντροαριστερή πολιτική ταυτότητα και πρώην “πράσινο” αίμα. Το 2019 η διαφορά είχε αγγίξει το 18% από τη ΝΔ! Φαβορί είναι και στην Ξάνθη σε απόδοση μόλις 1.10, ενώ προσωπικό στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί η Άρτα, η περιφέρεια της καταγωγής του.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε κερδίσει το 2019 με περίπου μία μονάδα διαφορά και φυσικά θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα του. Οι στοιχηματικές εταιρίες θεωρούν ότι θα τα καταφέρει, δίνοντας την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στην Άρτα μόλις στο 1.30.

Τεράστιο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν επίσης οι περιφέρειες της Ηπείρου, της Κέρκυρας, της Ηλείας και της Εύβοιας, όπου το 2019 βάφτηκαν όλες μπλε, με μικρές όμως διαφορές από 0,73% έως 1,7%. Σε όλες οι μπουκ δίνουν φαβορί τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ που πάει ολοταχώς για τέσσερις ανατροπές! Στην Εύβοια η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δίνει 1.40, στην Ηλεία 1.70, στα Ιωάννινα 1.65 και στην Κέρκυρα μόλις 1.28.

Τέλος, ανατροπή βλέπουν οι μπουκ και στη μονοεδρική της Κεφαλλονιάς, την οποία είχε πάρει η ΝΔ με 5 μονάδες διαφορά την προηγούμενη τετραετία, αλλά τώρα προσφέρεται αουτσάιντερ στο 1.95, έναντι 1.70 του ΣΥΡΙΖΑ.

EASY MEDIANETWORK
Close