Απαντούν οι Μπακς (2,15)

Απαντούν οι Μπακς (2,15)

Οι τελικοί του ΝΒΑ ξεκίνησαν με τους Σανς να γράφουν το 1-0 (118-105) επί των Μπακς, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον 36χρονο Κρις Πολ, ο οποίος στον πρώτο τελικό της καριέρας του σημείωσε 32 πόντους.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Σανς σε τελικούς ΝΒΑ μετά το 1993! Οι «ήλιοι» έκαναν σχεδόν την τέλεια εμφάνιση στο πρώτο ματς, αφού περιόρισαν τα λάθη τους, ήταν σχεδόν αψεγάδιαστοι από τη γραμμή των βολών με 25/26 και από τη στιγμή που πήραν το προβάδισμα (21-20) στην πρώτη περίοδο δεν το έχασαν ποτέ ξανά.

Το θετικό νέο για τους Μπακς ήταν η επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος είχε απουσιάσει από το game 5 και το game 6 στους τελικούς της Ανατολής με τους Χοκς. Ο Γιάννης έπαιξε 35 λεπτά, ωστόσο φάνηκε ξεκάθαρα πως δεν ήταν στο 100%, αφού οι κινήσεις του ήταν αρκετά προσεκτικές. Είναι πάντως δεδομένο πως ο δύο φορές MVP αναμένεται πολύ πιο ορμητικός στο game 2.

Επίσης, περιμένουμε και αρκετά πιο ισορροπημένα σφυρίγματα από τους διαιτητές, αφού στον πρώτο τελικό οι εύστοχες βολές (25-9) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την έκβαση του αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση τα «ελάφια» αναμένεται να παίξουν πιο δυνατή άμυνα στο δεύτερο ματς στην Αριζόνα, με καλύτερες προσαρμογές και λιγότερες αλλαγές, καθώς Πολ και Μπούκερ χτυπούσαν συνέχεια τα αργά πόδια είτε του Λόπες, είτε του Πόρτις. Από την άλλη δεν μπορεί να πάνε όλα δεξιά ξανά για τους Σανς, όπως τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Πάμε λοιπόν για πιο ανταγωνιστικό ματς τα ξημερώματα της Παρασκευής (04:00), καθώς οι Μπακς θα επιχειρήσουν να επιστρέψουν από το Φοίνιξ με μία νίκη στις αποσκευές τους. Το διπλό προσφέρεται σε τιμές αουτσάιντερ και με το χάντικαπ στο +3,5 υπέρ των «ελαφιών» στο 2,15 στη Stoiximan.

EASY MEDIANETWORK
Close