Ανατροπή τίτλου στο «Βικελίδης» με Μαντσίνι ο Παναθηναϊκός…

Ανατροπή τίτλου στο «Βικελίδης» με Μαντσίνι ο Παναθηναϊκός…

Ματσάρα αδέρφια σήμερα στο “Βικελίδης”, σε ένα πολύ γερό crash test τόσο για τον Άρη όσο και για τον Παναθηναϊκό. Ειδικών συνθηκών ντέρμπι, με δεδομένο ότι οι Κίτρινοι έρχονται από αλλαγή προπονητή, ακόμα μία στη σεζόν, με τον Πάρντιου να αποτελεί παρελθόν και τον Τερζή να αναλαμβάνει έναν απόλυτα γνώριμο ρόλο: του υπηρεσιακού προπονητή. Αυτή τη φορά βέβαια ο Έλληνας τεχνικός αναμένεται να το πάει μέχρι τέλους, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στον πάγκο της ομάδας.

Πιστός στρατιώτης του Άρη, έχει ξανακάνει μάλιστα ντεμπούτο κόντρα στον Παναθηναϊκό σε εκείνο το απίθανο 4-0 της σεζόν 2019-20. Τα ντέρμπι άλλωστε είναι απόλυτα γνώριμα για εκείνον, δύο φορές καθοδήγησε τους Θεσσαλονικείς σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και δεν έχασε (0-0 αμφότερα), ενώ σε δύο ακόμα ντεμπούτα του, έχει βγάλει διπλά σε Ριζούπολη και Βόλο.

Καλά όλα αυτά, όμως υπάρχουν και κάποια άλλα δεδομένα. Ο Άρης βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση εδώ και καιρό. Πέντε ήττες στα έξι τελευταία παιχνίδια του. Από τις εξαγγελίες για… νταμπλ και το “καλύτερο ρόστερ της ιστορίας του”, έφτασε να είναι 6ος στη βαθμολογία, πίσω κι από τον 5ο Βόλο και για την ώρα, εκτός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Η κατάσταση είναι τρομερά πιεσμένη και στο αποψινό ματς θα κατέβουν με κάποιες σημαντικές απουσίες. Η πλέον κομβική είναι εκείνη του Μπράμπετς, με δεδομένο ότι ο Ενκουλού που επανέρχεται στην αποστολή, έχει να παίξει 2,5 μήνες και είναι εξαιρετικά αμφίβολη η παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα.

Προφανώς βέβαια και ο Παναθηναϊκός δεν βρίσκεται σε πολύ καλύτερη μοίρα. Ανάσανε μεν με την αγχωτική αλλά δίκαιη νίκη επί της Λαμίας, αλλά δεν πλέον παίζει με την πλάτη στον τοίχο και κάθε ματς είναι τελικός για τους Πράσινους. To αποψινό ματς στο “Βικελίδης” ωστόσο μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μία μεγάλη αντεπίθεση για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς, έχασε μεν τη διαφορά 8 και 12 βαθμών που είχε από τους διώκτες της, αλλά ακόμα παραμένει γερά στο κόλπο του τίτλου.

Και η αλήθεια είναι πως το να δίνεται τρίτο φαβορί και σε απόδοση 5,00 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας αυτή τη στιγμή, ε, μοιάζει κομματάκι δυσκολοχώνευτο. Το διπλό απόψε για το Τριφύλλι θα αποτελεί… δήλωση πρωταθλητισμού και στο στρατόπεδο των Πρασίνων δείχνουν αποφασισμένοι γι’ αυτό.

Σίγουρα ιντριγκάρει και το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες ο Παναθηναϊκός πήρε από τον Άρη τον καλύτερο παίκτη του εδώ και μία διετία, τον Ντάνιελ Μαντσίνι έναντι 2,5 εκατ. ευρώ και μάλιστα ο Αργεντινός εξτρέμ προορίζεται για βασικός. Από τη μία θα πει κανείς πως είναι κακή η συγκυρία για τους Πράσινους που βρίσκουν τον αντίπαλό τους μετά από αλλαγή προπονητή. Από την άλλη όμως η κάκιστη αγωνιστική εικόνα που έχει ο Άρης, τους δίνει την ευκαιρία για μία μεγάλη νίκη που θα… κλείσει στόματα και θα δώσει απαντήσεις στο γιατί είναι τόσο παράταιρο αυτό το 5άρι για την κατάκτηση του τίτλου, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια…

EASY MEDIANETWORK
Close