ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Σκάει η βόμβα στο 10,00!

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Σκάει η βόμβα στο 10,00!

Το μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, στην OPAP Arena συγκεντρώνει ασφαλώς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, στη Superleague.

Η ΑΕΚ μετά τη νίκη της στο Περιστέρι, στο ματς που χρωστούσε, επανήλθε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και αύξησε τη διαφορά της στο +6 από τον τρίτο Ολυμπιακό. Είναι λοιπόν απολύτως κατανοητό, πως αν η Ένωση επικρατήσει των ερυθρόλευκων, την Κυριακή, τότε θα τους θέσει οριστικά νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου, δεδομένου ότι η διαφορά θα ανοίξει στους εννιά βαθμούς.

Άλλωστε, ο Ολυμπιακός φέτος δεν έχει κερδίσει ούτε ένα ντέρμπι με αντιπάλους από το Big4, επομένως θα είναι αδύνατο να καλύψει τέτοια απόσταση στα πλέι οφ, όπου θα παίξει ξανά με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Για την ομάδα του Μίτσελ λοιπόν, το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι το ματς της χρονιάς. Μίνιμουμ στόχος για τους Πειραιώτες είναι η ισοπαλία, προκειμένου να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου. Αν βέβαια, σπάσουν το εντός έδρας αήττητο της ΑΕΚ, τότε θα βάλουν… μπουρλότο στο πρωτάθλημα!

Οι μπουκ πάντως σέβονται τη δυναμική που έχει αναπτύξει ο Δικέφαλος φέτος με το νέο του γήπεδο και δίνουν σχεδόν σε τιμές καθαρού φαβορί τον άσο, οριακά πάνω από το 2,00. Υπενθυμίζεται, ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι αλάνθαστη στην OPAP Arena, έχοντας σε 14 αγώνες 14 νίκες με γκολ 37-2! Πραγματικά εντυπωσιακός απολογισμός.

Στην πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ομάδων για το κύπελλο, η ΑΕΚ είχε κερδίσει σχετικά εύκολα τον Ολυμπιακό με 3-0 χάρη σε δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία και ένα αυτογκόλ του Σαμασέκου. Ο Λιβάι ωστόσο προέρχεται από θλάση και το πιθανότερο είναι πως ο Αλμέιδα δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του, καθώς θέλει να τον έχει απόλυτα έτοιμο εν όψει των πλέι οφ.

Για οποιαδήποτε ομάδα, η απώλεια του κορυφαίου σκόρερ αποτελεί σοβαρό πλήγμα, ωστόσο η φετινή ΑΕΚ διαθέτει εκπληκτική επιθετική πολυφωνία. Για παράδειγμα, την Τετάρτη στο Περιστέρι, το νικητήριο γκολ το έβαλε ο Τσούμπερ, που έπαιξε στην κορυφή αντί του Λιβάι.

Από εκεί και πέρα, οι κιτρινόμαυροι έχουν τρεις παίκτες με επτά γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, τους Πινέδα, Αμραμπατ και Γκατσίνοβιτς, έχουν επίσης με έξι τέρματα τον Αραούχο, ενώ τέσσερα έχει προσθέσει ο Φαν Βέερτ.

Εν ολίγοις, ο Αλμέιδα έχει μία πληθώρα λύσεων, που μπορούν να αναπληρώσουν την απουσία των 11 γκολ, που έχει προσφέρει ο Λιβάι Γκαρσία. Για παράδειγμα, ο Πινέδα πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο εντός έδρας ντέρμπι (1-0) με τον Παναθηναϊκό και το ενδεχόμενο να σκοράρει και κόντρα στον Ολυμπιακό, προσφέρεται σε αποδόσεις άνω του 4.00.

Αν μάλιστα, ποντάρουμε ο Μεξικανός άσος να πετύχει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης, τότε η απόδοση στη Stoiximan εκτοξεύεται στο 10,25. Σημειώνεται, ότι ο Πινέδα έχει ανοίξει το σκορ φέτος σε τρία παιχνίδια και φυσικά σε ένα τόσο κρίσιμο ντέρμπι, όπου λογικά θα κριθεί στις λεπτομέρειες και δεν θα ανοίξει όπως αυτό του κυπέλλου, αξίζει να πάρουμε το ρίσκο με το πρώτος σκόρερ αντί για anytime.

EASY MEDIANETWORK
Close